RAZRIJEŠILO GA DUŽNOSTI: Mamić će sigurno biti zadovoljan! Zvonko Vekić više nije sudac, evo kako su to obrazložili

Foto: Cropix

Na 73. telefonskoj sjednici Državnog sudbenog vijeća, održanoj 28. travnja 2022., donesena je odluka o razrješenju sudačke dužnosti Osječkog suca Županijskog suda Zvonka Vekića.

“Razrješava se sudačke dužnosti sa 16. svibnja 2022., na vlastiti zahtjev”, stoji u donesenoj odluci.

Zvonko Vekić u prosincu prošle godine pušten je iz istražnog zatvora, a tamo je ponovo završio zbog sumnje da je s prijateljicom Natašom Sekulić prao novac primljen kao mito  od osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, prenosi Dnevnik.hr.

Kako su tada bili izvijestili USKOK i policija, protiv Vekića i Sekulić je proširena istraga kojom su zbog primanja i davanja mita uz Vekića bili osumnjičeni i osječki suci Darko Krušlin i Ante Kvesić, Zdravko i njegov brat Zoran Mamić te poduzetnik Drago Tadić.

Istražitelji sumnjaju da je Vekić od Mamića primio najmanje 370.000 eura mita “za ishođenje povoljnih sudskih odluka” pred Županijskim sudom u Osijeku. Novcem je kasnije raspolagao zajedno sa svojom prijateljicom kupujući nekretnine i automobile, a Sekulić je u sefu jednoj poslovnoj banci spremila 28.220 eura i 320.000 kuna. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI