RAZMIŠLJA O RADIKALNOJ ODLUCI: Hoće li doista ovo učiniti?

Foto: Cropix

Nikada mu nije bilo teže, tako prijatelji i suradnici opisuju trenutno raspoloženje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

“Njemu je zaista sve teže, svjestan je situacije u kojoj se našao, potres ga je načeo, a čini se da su ga poplave dotukle. Ni prije njih, na parlamentarnim izborima, nije se približio izbornom pragu, a druga izborna jedinica bila je njegova baza, ondje mu prije zaista nije bilo ravnog niti je imao konkurenciju. Vidite i sami da nije uspio dobiti ni jednog žetončića, a do prije nekoliko tjedana upravo su njegovi ljudi bili odlučujući faktor u Plenkovićevoj vladi”, podsjećaju naši sugovornici bliski Bandiću te dodaju da on trenutačno ni s HDZ-ovcima ni s Plenkovićem nema nikakve odnose.

“Oni su na ratnoj nozi, hladno su se distancirali jedan od drugoga, Bandić zna da mu Plenković priprema konkurenciju za lokalne izbore, a opet, što mu može? On se zapravo najviše od svega boji novog hapšenja, zato se odlučio držati po strani, jer nikad ne znate što vam tko može upakirati, ne vrijedi se zamjerati onima koji su na vlasti. Bandić je toga i više nego svjestan, on je lukavac”, ističu nadalje naši sugovornici te napominju kako se on konkurencije iz platforme Možemo ne boji.

“Ne može njemu ništa ta družina, za vođenje grada potrebna je mašinerija, menadžment, infrastruktura, a to trenutno ima samo HDZ, ovi iz Možemo jesu ostvarili dobar rezultat, no Bandića najviše brine što će učiniti Plenković i koga će poslati na njega. Situacija je toliko ozbiljna da se Bandić premišlja hoće li se uopće kandidirati na nadolazećim lokalnim izborima. Za njega bi ogroman udarac bio da se kandidira i izgubi od Tomaševića, to bi ga uništilo”, nabrajaju naši sugovornici, a s druge pak strane, dodaju, Bandiću je najveći izazov pobijediti tog mladića.

“To bi označilo njihov politički kraj, moguće je da mu zato Plenković ipak izađe u susret. Bandić voli vlast i ljude, teško se njemu samo tako povući bez borbe, ali se zaista pogubio. Ne snalazi se s provokacijama, sve mu je teže. Grad se doista raspada, afere se nižu jedna za drugom i postoji mogućnost da ovi nadolazeći lokalni izbori uistinu označe kraj njegove političke ere”, zaključuju naši sugovornici.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI