RAZMETLJIVI NAČELNIK UPAO U NOVE PROBLEME! Bordel platio općinskom karticom pa lažirao račun? ‘Mi takve ne izdajemo’

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

Neukusna priča o načelniku općine Murter-Kornati Toniju Turčinovu koji se u Klagenfurtu zabavljao u bordelu na račun države dobila je nastavak. Odmah po objavi iste dao je ostavku u županijskoj skupštini i najavio kako “ostaje vladati Općinom uz podršku svojih suradnika i sumještana”.

No, danas portal Telegram donosi još ozbiljnije optužbe zbog kojih bi Turčinov mogao imati i problema sa zakonom.

Turčinov je izjavio kako je vlastitim sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina i tako obeštetio proračun. Kako bi to dokazao, poslao je račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je navodno platio vlastitim novcem.

Djelatnik hotela pak Georg Alexander Bürger tvrdi da takve račune oni ne izdaju.

Na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove, zajedno su navedeni noćenje za 12 osoba te velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi. “Računi koje mi izdajemo su drugačiji”, kazali su im iz hotela. “Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima”.



Podsjetimo, hrvatska je javnost jučer doznala kako je načelnik sredinom travnja 2019. godine, tijekom službenog puta u svrhu turističke promocije Murtera na austrijskom tržištu, posjetio bordel La Cocotte i službenu karticu ‘ispeglao’ čak tri puta u periodu od 1:37 i 3:38 ujutro. Na “egzotična druženja” te je noći potrošio 1560 eura proračunskog novca.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI