RAZGOVOR VUČIĆA I PUTINA: Dotakli se dobave plina i situacije u Ukrajini

Iz Kremlja su priopćili kako je ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Tema razgovora bila je širenje gospodarske suradnje njihovih država, a posebno u energetici.

U sklopu sankcija koje je Europska unija nametnula Rusiji zbog njezine invazije na Ukrajinu, hrvatska tvrtka JANAF prestat će od 15. svibnja isporučivati sirovu naftu srbijanskoj tvrtki NIS koja je u većinskom vlasništvu ruskog diva Gazprom Neft.

JANAF je s NIS-om inače sklopio ugovor o isporuci 3,2 milijuna tona sirove nafte za ovu godinu.

“Predsjednik Aleksandar Vučić obavijestio je predsjednika Vladimira Putina o teškoćama s kojima se Srbija suočava u vezi uvoza sirove nafte te vjeruje da će Gazprom Neft i partneri iz EU-a pronaći rješenje za takvu situaciju”, kažu iz Vučićeva ureda.

Razgovarali su i o dobavi prirodnog plina.“Razgovori o sklapanju novog ugovora trebaju početi što je prije moguće”, navodi se u izjavi.

“Ponovno izabran na predsjednički mandat u nedjelju, Vučić je rekao da će nastaviti provoditi politiku u cilju ulaska u Europsku uniju, no nastavit će održavati prijateljske odnose s Rusijom”, piše u izjavi.

“Putin i Vučić razgovarali su i o nedavnim događajima u Ukrajini”, zaključuju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI