RAVNATELJICA POJASNILA: Nastavnica Klasične gimnazije upozorenje nije dobila zbog zaključivanja ocjena

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ravnateljica Klasične gimnazije u Zagrebu Zdravka Martinić-Jerčić kazala kako upozorenja nastavnici matematike nije izrečeno zbog zaključene više ocjene, nego zbog nadzora.

Zbog velikog interesa javnosti moram dati pojašnjenje da je pisano Upozorenje na obveze iz radnog odnosa izrečeno 23. kolovoza 2022. proizašlo iz rješenja i prijedloga nadležnog prosvjetnog inspektora na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine i utvrđenih propusta u radu nastavnice, kaže se u izjavi ravnateljice dostavljene Hini, a prenosi N1.

Portal Telegram je objavio, a niz medija prenijelo da je profesorici matematike, koja je naknadno povisila zaključnu ocjenu sinu predsjednika Republike Zorana Milanovića nakon što je školu u nekoliko navrata kontaktirala prva dama Sanja Musić Milanović, izrečena opomena pred otkaz.

Mjeru profesorici matematike izrekla je ravnateljica Klasične gimnazije, a profesorica je ranije baš nju optužila kako je “ocjene podigla pod njezinim pritiskom”, naveo je Telegram.

Taj je portal naveo i kako pisano upozorenje u obliku opomene pred otkaz dolazi nakon nalaza prosvjetne inspekcije, u kojem je ravnateljici predloženo da izda pisano upozorenje nastavnici matematike.



Ravnateljica Zdravka Martinić-Jerčić izjavila je da  upozorenje nastavnici matematike nije izdano zbog zaključne ocjene, nego na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI