RAVNATELJ PRIRODOSLOVNE ŠKOLE VLADIMIRA PRELOGA O ONLINE NASTAVI: ‘To definitivno nije dobro. Protiv sam i svi smo protiv toga, država mora naći rješenja da škola ide uživo’

Screenshot/N1

Zbog previsokih režija u školama razmišlja se o ponovnom prelasku na online nastavu. Ta je ideja zgrozila javnost te prosvjetne djelatnike. Ravnatelj prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu Zlatko Stić za N1 je komentirao mogućnost prelaska na online nastavu.

Na početku je rekao kako su “režije visoke, ali je ovo i velika škola”.

“Imamo 11 tisuća četvornih metara zatvorenih prostora. Godinama znamo za problem da smo u sustavu gospodarstva po cijenama i da su to previsoke cijene”, istaknuo je Stić.

Naglasio je kako “škola ne proizvodi proizvod koji dalje prodaje”.

“Bavimo se odgojem i obrozavanjem i mislimo da treba vratiti cijene. Kad bi se vratile cijena na cijene koje imaju kućanstva, to bi se dalo izdržati”, rekao je ravnatelj.Komentirao i izjavu bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka koji je rekao da “nema više grijanja škole popodne da bi spremačice mogle pospremiti”.

“Hrebak je davno završio školu pa je valjda zaboravio da su srednje i osnovne škole odgojno-obvrazovne ustanove. Fakulteti mogu ići online, radi se o gotovim mladim ljudima koji mogu učiti od kuće, ali mi smo odgojno-obrazovna ustanova i štetu je načinila već korona. Nisam za to, mislim da su i roditelji i djeca i djelatnici protiv toga”, rekao je Stić.

Govoreći o online nastavi naglasio je kako to “definitivno nije dobro”.

“Protiv sam i svi smo protiv toga, država mora naći rješenja da škola ide uživo”, istaknuo je.

Na kraju je rekao kako se nada da će “i župani i Vlada zajedno sjesti kako bi se zaštitilo one u najvećim problemima – građanstvo, vrtiće, škole i bolnice”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI