RAVNATELJ KBC-a SPLIT ISPRIČAO SE PACIJENTICI! Tijekom gastroskopije razbili joj zube zbog čega je pokrenut izvanredni nadzor bolnice

Foto: Marija Laptalo

Splitski KBC oglasio se o slučaju pacijentice Marije Laptalo, kojoj je u toj bolnici početkom tjedna tijekom pregleda endoskopskim ultrazvukom, odnosno gastroskopije naneseno više ozljeda usne šupljine.

“Odlomili su mi dva prednja zuba te je liječnik , bio grub te nije reagirao kada je vidio krv”, ispričala je pacijentica o dr. Andre Bratanić, koji ju je pregledavao za UNA-u.

UNA je kontaktirala ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića i pitala hoće li se provesti unutarnji nadzor zbog onoga što se dogodilo pacijentici Laptal, na što iz splitske bolnice kažu da će se poduzeti sve kako bi se utvrdile činjenice u vezi slučaja.

“Temeljem članka objavljenog u medijima dana 24. studenog 2022. godine u kojem se navodi da su pacijentici kojoj je rađena pretraga endoskopskog ultrazvuka želuca nanesene ozljede zuba i usne šupljine, izvještavamo Vas kako smo istog dana po saznanju o navedenom započeli postupak izvanrednog unutarnjeg nadzora”, naveli su iz splitske bolnice.

Iz splitskog KBC-a su rekli da se u njihovoj ustanovi godišnje obavi više od 5000 endoskopija gornjeg probavnog sustava te da nikad nije zabilježena komplikacija poput ove što se dogodila Laptalo.

“Naravno da će u odnosu na navode iz članka, KBC Split poduzeti sve kako bi utvrdio činjenice i poduzeo sve potrebne radnje”, pripćili su iz splitske bolnice.



Ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović nazvao je u petak Mariju Laptalo i osobno se ispričao zbog torture kojoj je bila izložena za vrijeme pregleda na Zavodu za gastroenterologiju.

“Ravnatelj me je nazvao i rekao da se osjeća poniženo kao i ja, da će provesti unutarnji nadzor i da će liječnik sigurno odgovarati. Pokušat će doći i do specijalizanta koji je bio na pregledu, a dao mi je svoj broj telefona i kazao da se javim, što god da mi trebao”, javila je u petak Laptalo za UNA-u.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI