RATKIĆ DANAS IZLAZI NA SLOBODU: Odvjetnica otkrila u kakvoj je stanju! ‘Ni na koji način nije prekršila zakon, plin je prodavala po ugovoreno cijeni’

Foto: Screenshot N1

Marija Ratkić donedavna direktorica Plinare istočne Slavonije kako smo već objavili danas u popodnevnim satima izlazi iz istražnog zatvora u Remetincu.

Njezina odvjetnica Višnja Galešić objasnila je zašto ta procedura traje toliko dugo.

Treba se, naime, održati skupština Plinare Istočna Slavonija, na kojoj se treba prihvatiti njezina ostavka i imenovati njezin nasljednik.

“To toliko traje zato što je vlasnička struktura PIS-a komplicirana. Komplicirana je utoliko što se u njoj nalazi i Croplin, čiji je vlasnik Ina i potrebno je njihovo sudjelovanje na skupštini, a predstavnik skupštine bio je prvoosumjničeni u ovom postupku, a prvo je trebalo razriješiti njega i imenovati novu osobu u skupštinu i onda provesti postupak”, objasnila je odvjetnica.

Njezinoj je branjenici teško, rekla je Galešić za N1.



“Razgovarali smo s njom, s ljudske strane teško to podnosi, ali svjesna je da je i to jedna faza u životu i da mora proći i sačuvati snagu i sve ostalo za ono što predstoji nakon izlaska iz Remetinca”, rekla je.

Ratkić nije priznala krivnju.

“Ona je u svojoj kratkoj obrani iznesenoj u USKOK-u navela činjenice koje su bile, a to je uloga koju je obavljala, akte koje je potpisala i način na koji se cijeli ovaj postupak odvijao”, rekla je Galešić.

Zašto je Ratkić uopće u cijeloj priči sudjelovala?

“Ona je plin prodavala po cijenama koje su bile ugovorene i ni na koji način nije prekršila nikakve propise. Sve ostalo što se događalo na tržištu plina je nešto što ja osobno ne mogu komentirati, ali u svakom slučaju gospođa je poslovala sukladno pravnim aktima i ona ih je kao odgovorna osoba, što joj je i dužnost, provodila”, rekla je Galešić, dodavši da je Ratkić uhićena zbog radnog mjesta koje je obavljala i funkcije koju je imala u PIS-u.

Odnos koji Ratkić ima s Damirom Škugorom čisto je poslovni, rekla je odvjetnica. “On je njoj na određeni način bio nadređena osoba”, dodala je.

Za kraj je odvjetnica izjavila  kako nije moguće da Ratkić bude svjedok pokajnik. “Time izričito priznala da je sudjelovala u ovom zločinačkom udruženju, što ne proizlazi iz spisa i što nije točno”, rekla je Galešić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI