RASPUDIĆ UOČI VELIKOG PROSVJEDA: ‘Mi smo u ratnom stanju usred borbe protiv kriminala, stvar s Inom daleko je od gotove’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić bio je gost N1 Studija uživo te komentirao Vladine mjere, kao i aferi u Ini i suradnji oporbe u Saboru.

Govoreći o Vladinom paketu mjera, kaže da je on bio nužan u ovoj situaciji.

“Bitno je da su mjere donesene jer nas doista čeka teška jesen, a onda i zima. Suočeni smo s visokom inflacijom čiji je uzrok prije svega tiskanje novca Europske središnje banke, a dijelom i zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa i ratom u Ukrajini. Nas će to posebno pogoditi jer uvođenje eura gotovo izvjesno će dovesti do dodatne inflacije u Hrvatskoj. U takvom stanju nužna je intervencija Vlade ovog tipa i mi je pozdravljamo”, rekao je Raspudić.

Kaže da je paket kao paket u redu, ali da mogu samo papagajski ponoviti da nema rasta standarda bez rasta BDP-a.

“Dovoljno je postaviti pitanje zašto su nas zemlje poput Poljske i Slovačke pretekle? Vi morate podmićivati na svim razinama da biste poslovali. Ovo je vatrogasna mjera do 1.4., ali pitanje je što dalje”, rekao je.



Napominje da Plenković novac ne daje iz svog džepa, već iz džepa svih građana.

“Novca trenutno ima, do 1.4. se stvari mogu pokrpati, ali mi smo i dalje u istom problemu”, ističe.

Osvrnuo se kratko i na aferu s pljačkom u Ini i to da su u HDZ-u uvjereni da je ta priča zaključena.

“Mogu oni misliti što hoće, mi ćemo tek vidjeti gdje će dalje ići istraga. Ovo je samo početak. Uvjeren sam da će se stvar raspetljavati dalje”, rekao je.

Raspudić je kazao da je antikorupcija ono što ih u oporbi neupitno veže.

“Postavlja se pitanje kako mogu surađivati Peđa Grbin i Nikola Grmoja? Mi smo u ratnom stanju protiv kriminala i korupcije koji Hrvatsku vodi prema dnu. Nećemo zaboraviti razlike, one i dalje postoje, ali tražimo ono što je zajedničko. Čvrst zajednički temelj je antikorupcija”, rekao je Nino Raspudić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI