RASPUDIĆ SASUO DRVLJE I KAMENJE NA PLENKOVIĆA: On se ponaša kao briselski namjesnik, da se slučajno ne bi usprotivio tamošnjem mainstreamu’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić govorio je o summitu NATO-a koji se održava trenutno u Madridu, kao i ponašanju Plenkovića i Milanovića u tom kontekstu.

Raspudić smatra da smo došli do točke u kojoj nemamo usklađenu vanjsku politiku.

“Došli smo do toga da dvije instance koje sukreiraju vanjsku politiku, a to su predsjednik Republike i predsjednik vlade, nemaju više prostora za komunikaciju i za dogovor. I da je oko situacije pristupanja Švedske i Finske NATO paktu došlo do potpuno suprotnih stajališta. S jedne je strane Plenkovićevo stajalište koje niti nije stajalište, nego se Plenković tu ponaša kao jedan briselski namjesnik u Hrvatskoj koji provodi nametnute direktive i koji se ni slučajno ne bi usprotivio onome što je trenutni nalog ili briselski mainstream, očito vodeći računa o svojoj budućoj karijerici”, ističe.

“S druge strane imamo Milanovića koji je sad, vidimo, na primjeru onoga što se dogodilo s Turskom, potpuno ispravno prepoznao mogućnost da se nešto po pitanju ravnopravnosti Hrvata u BiH napravi u ovom kontekstu”, dodao je.

Raspudić kaže da želi skrenuti pozornost javnosti na situaciju s Turskom i da se pogledaju točke sporazuma Turske, Finske i Švedske.“De facto se vidi da su Finska i Švedska kapitulirale. To je sasvim suprotno od onoga što hrvatski mainstream mediji govore, a to je da je, kao, Turska popustila”, rekao je.

On smatra da Turska nije ništa popustila.

“Izašao je tekst sporazuma, može se već vidjeti na portalima. Dakle pristale su Finska i Švedska na sve ono što je Turska tražila. Ono što je najznačajnije je da će se radnička partija Kurdistana i Gulenova stranka tretirati kao terorističke organizacije. Da će se deseci ljudi koji su našli utočište u Švedskoj i Finskoj, a koji su dosad promatrani kao oporbenjaci Erdoganu, sada tretirati kao teroristi i da će biti izručeni Turskoj – to stoji izričito u točkama dogovora i možemo samo pretpostaviti kakva ih sudbina čeka. Također, da neće više davati nikakav veto na izvoz oružja Turskoj. Došlo je do jedne vrijednosne kapitulacije Finske i Švedske”, zaključio je Mostov Raspudić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI