RASPUDIĆ POZVAO STOLTENBERGA NA ISPRIKU: Glavni tajnik NATO-a izjavio kako je bespilotna letjelica pala izvan Zagreba

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborski zastupnik iz redova Mosta Nino Raspudić rekao je kako je potrebno uvesti obavezni vojni rok ili je predložio da se bolje stimuliraju dragovoljni ročnici te je pozvao glavnog tajnika NATO-a da se ispriča Hrvatskoj.

“Vrijeme je za izmjene Zakona o obrani i drugih zakona kako bi imali bolje regulirana prava i obaveze hrvatskih građana u obrani”, rekao je u četvrtak u Saboru. Dodao je kako je prednost služenja vojnog roka u tome da država u svakom trenutku zna broj ljudi koji su odslužili vojni rok, dok je kod dragovoljnog služenja taj broj u kalendarskoj godini nepoznat i nesiguran.

“Sada i šira javnost zna kako već 15 godina naše nebo noću ostaje nebranjeno jer nemamo pilote obučene za letenje po mraku”, nastavio je te je naglasio kako letjelica veličine MIG-a 21, kojoj mediji tepaju da je dron, može preletjeti dvije zemlje članice NATO-a prije ulaska u Hrvatsku, a da nitko ne reagira.

“Svi spavaju, samo naknadno glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavi da je letjelica pala izvan Zagreba – i nikome ništa”, istaknuo je i kako bi se zbog toga Stoltenberg trebao ispričati.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI