RASPUDIĆ OPLEO PO PLENKOVIĆU: Svojata Tuđmana dok se od Sanadera pokušava ograditi

Screenshot

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić komentirao je presudu Vrhovnog suda kojom su akterima u aferi Fimi media uglavnom ublažene kazne. No unatoč blažim kaznama, krivnja većine aktera pravomoćno je potvrđena.

“Ovo je politički vrlo težak udarac HDZ-u, čak bih rekao da je današnji dan simbolički početak druge republike. Uzveši obzir što se dogodilo u SDP-u, kako su se raskolili i ovu današnju presudu HDZ-u, smatram da se sada konačno otvara polje za drugačiju političku igru”, kazao je Raspudić u Newsroomu N1.

Što ako predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kaže da nema veze s tadašnjim događajima u HDZ-u?


“Itkekao će sebi pripisivati simbolički kapital predsjednika Tuđmana i činjenice da je HDZ bio vodeća stranka u državi i formirao vlast kad je izborena neovisnost, a nikakve veze nemaju s onim što se dogodilo 10 ili 15 godina poslije toga. To je smiješno”, ističe Raspudić.

Raspudić je komentirao i izbor predsjednika Vrhovnog suda, ističući da će Dobronić imati podršku Mosta.“Kako je na kraju došlo do toga da će ga i vladajuća većina prihvatiti, ne znam. Pretpostavljam da se možda radilo o nekim europskim pritiscima na Plenkovića da ne može jedna tako važna insititucija toliko dugo ostati upražnjena. Politički gledano taj score sraza Plenkovića i Milanovića, u ovom slučaju je to Plenkovićev poraz”, kazao je i dodao:

“Oni su bez valjanih razloga odbijali kandidatkinju koju je već jednom predložio predsjednik, a i nekim parakanalima je isticao svoje kandidate, što je skandalozno. Nije predsjendik Vlade taj koji kandidira. Predsjednik predlaže, a Sabor odabire.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI