RASPUDIĆ OGOLIO SRBIJU I VUČIĆA: On im je sve rekao! ‘Iskoristio je priliku, neka bude iskren prema svojima’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

I dalje pljušte reakcije na nove provokacije srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, a nakon problema oko obustave dopremanja ruske nafte u Srbiju. Saborski zastupnici nanizali su izjave oko Vučićevih okrivljavanja Hrvata, a posebno je glasan bio nezavisni zastupnik MOST-a Nino Raspudić.

On je izjavio  da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zabranu uvoza ruske nafte preko Janafa želi prezentirati kao da “Hrvati, povampirene ustaše, žele napakostiti Srbiji”. Raspudić i drugi saborski zastupnici u petak su u Hrvatskom saboru osudili izjave političkog vrha Srbije zbog novog paketa sankcija EU prema Rusiji.

Taj se paket direktno tiče i Srbije, s obzirom na to da joj s početkom prosinca Hrvatska više neće moći izvoziti rusku naftu preko Janafa. Srpski predsjednik Vučić jučer je izjavio kako je takvu zabranu od EU tražila Hrvatska, i to nazvao “saplitanjem nogu”, a oštre reakcije zabilježene su i od drugih političara, kao i na naslovnicama srpskog tiska.

“Stvar je vrlo jednostavna, ovdje se uopće ne radi o sukobu dva aktera, Vučića i Plenkovića, u smislu da evo Hrvatska sada želi da se Srbi smrzavaju pa im ne damo uvoziti neku naftu”, izjavio je Raspudić.

Sankcije EU prema Rusiji

Istaknuo je da je tu riječ o sankcijama EU prema Rusiji i činjenici da se ne može preko zemlje članice EU uvoziti ruska nafta u drugu zemlju.

“Vučiću zbog unutarnjopolitičkih razloga u Srbiji to odgovara prezentirati da povampirene ustaše žele napakostiti Srbiji i natjerati sirote Srbe da se smrzavaju ove zime iz nekih hrvatskih hirova. Umjesto da im kaže istinu: Dragi građani, mi moramo donijeti odluku hoćemo li s Rusijom i Kinom ili ćemo sa Zapadom”, istaknuo je Nino Raspudić.

Podsjećamo, srpski predsjednik Vučić jučer je izjavio kako je takvu zabranu od EU tražila Hrvatska, i to nazvao “saplitanjem nogu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI