RASPUDIĆ O SUKOBU NAVIJAČA I POLICIJE: ‘To se pretvorilo u odvlakač temu od drugih tema poput inflacije i afera’

Screenshot/N1

Saborski zastupnik iz Kluba Mosta Nino Raspudić za N1 je komentirao subotnji sukob pripadnika Torcide s policijom na autocesti A1 te optužnice iz Srbije za ratne zločine.

Podsjetimo, Srbija je podigla optužnicu protiv četvorice hrvatskih pilota za bombardiranje izbjegličke kolone na Petrovačkoj cesti. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je rekao da je “sretan što državni organi rade na zaštiti istine i što teški zločini, a posebno ubojstva djece ne smiju ostati nekažnjena”.

“Izgleda da ste zaboravili što se dogodilo, ’95. Nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe”, rekao je, među ostalim, Vučić.

Dodao je da je ponosan što nikad nikoga nije ubio.

Komentirajući svoju izjavu iz Gline 1995., zbog koje pojedini političari iz Hrvatske traže da pred tamošnjim sudovima bude optužen za poticanje na “agresiju” i stvaranje “Velike Srbije”, Vučić je izjavio da u izjavi “nema ničeg spornog”.



Priču je s dodatno “zakuhao” Mostov Nikola Grmoja kada je rekao da bi Vučić mogao dobiti kontraoptužnicu.

“Nikola Grmoja poznat je kao netko tko dobro zna ‘zakuhati’ raspravu koja poslije dobiva neslućene dimenzije. Bačiću bih poručio da, umjesto da otkriva toplu vodu, zna se tko je bio agresor, neka vladajući svi počnu primjenjivati ono što je Vlada Tihomira Oreškovića donijela pred šest godina – da se četiri puta godišnje mora sastajati povjerenstvo koje će pratiti zadovoljavanje uvjeta Srbije prema EU. Dosad se trebalo sastat 24 puta, sastalo se nula puta. To je odluka koja nije poništena, ali se ne ispunjava. Zašto? Jer je volja EU-a bila, prije svega Njemačke, da se Vučića gladi i pušta bez previše uvjeta. Srbija povlašteni tretman sigurno imala od Njemačke. Srbi izravno krše ono što su sami potpisali u Bruxellesu. Hrvatska po tom pitanju ne radi ništa. Predstavnik Hrvata u Vojvodni izravno optužuje hrvatskog veleposlanika da ga osptruira. Kad povučemo crtu, ne moramo se ponašati kao nefer susjedi, nego samo poštovati dogovoreno iz dogovora Bruxellesa sa Srbijom i onoga štoo je Vlada pred šest godina donijela”, rekao je Raspudić.

On smatra da “dok god imamo ovakvu Vladu Andreja Plenkovića koji čeka mig Bruxellesa, Berlina, smije li se nešto ili ne, neće se dogoditi ništa, mi ćemo im (Srbiji) dopuštati da lako otvaraju poglavlja”.

Osvrnuo se na sukob navijača Torcide i policije te istaknuo kako “dugo nije bilo incidenta ove težine, ali ni situacije u HNL-u kad je bilo neizvjesno do kraja”.

“Slično je u drugim zemljama. Vjerojatno je korona i sve što se događalo povećalo frustracije i bijes, ovdje je došlo očito do nekih propsuta. treba pričekati da se sve raščisti, do kraja vidjeti postupanja, da se sve rasvijetli. To je sve što mogu reći. Ono što u medijskom prostoru primjećujem je da se ta tema pretvorila u odvlakač temu od drugih poput inflacije, afera i drugih važnih tema”, zaključio je Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI