RASPUDIĆ O IZBORIMA U BiH: ‘Mi za Hrvate ne tražimo ništa drugo što već nemaju ostala dva naroda’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Zastupnik Hrvatskog sabora Nino Raspudić u ponedjeljak je kazao kako jesensko održavanje izbora u BiH znači golem poraz hrvatske vanjske politike, prenosi HRT.

“Činjenica da će se u BiH raspisati izbori po starom izbornom zakonu, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim zbog kršenja načela konstitutivnosti i diskriminacije Hrvata, znači golem poraz hrvatske vanjske politike”, rekao je Raspudić.

Prozvao je premijera Andreja Plenkovića da već godinama, iako su i dalje obespravljeni, uvjerava Hrvate u BiH kako će u suradnji s partnerima u EU-u i SAD-u doći do promjene izbornog zakona koji će jamčiti po daytonskim načelima i presudi Ustavnog suda BiH da će sami moći izabrati svoje političke predstavnike.

“Izbori će preksutra biti raspisani, stanje na terenu je vrlo loše, a mi za Hrvate ne tražimo ništa drugo što već nemaju ostala dva naroda. To sve skupa vodi da najesen Bošnjaci ne samo da izabiru dva člana Predsjedništva, nego da uspiju popuniti trećinu Doma naroda i uspiju ‘de facto’ popuniti sve razine vlasti iznad kantona, bez legitimnih predstavnika Hrvata”, rekao je Raspudić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI