RASPUDIĆ KOMENTIRAO UVOĐENJE COVID POTVRDA: ‘Meni nije nikakav problem pljunuti prije odlaska u Sabor jednom tjedno’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić za N1 je komentirao odluku zagrebačkih gradskih vlasti o ukidanju naknade koje su se dosad isplaćivale iz gradske blagajne za pomoć pri kupnji opreme za novorođenče. Za treće dijete je ta naknada kroz šest kalendarskih godina iznosila 54 tisuće kuna. Rekao je da je to ukidanje “čisto ideološki potez”.

“U ovom slučaju me ne bi čudilo da uvedu i kazne za rađanje djece. To su potpune floskule, da ne kažem gluposti. To što je Bandić uveo mjeru roditelj-odgojitelj iz loših razloga, ne znači da je mjera loša”, rekao je Raspudić.

Dodao je kako je to bila mjera koju je uvela bivša gradska vlast, a nova se odlučila obračunati s njom.

“Neistina je potpuna da te mjere nisu imale nikakav demografski učinak zato što se nije otišlo u veliki demografski plus. Ne, otišlo bi se u još veći minus da ih nije bilo. Oni to cinično ukidaju na razini Grada Zagreba i govore: ‘Zašto je nema na razini države'”, istaknuo je Mostov zastupnik.

Dodao je kako će se mnogo ljudi sada odseliti iz Zagreba.



Prema njegovom mišljenju, “doći će do odlaska mladih obitelji iz Zagreba, a ostali će se destimulirati da imaju djecu”.

“Oni promatraju žene kao neka maloumna bića koja ne mogu sama odlučiti žele li ostati kod kuće s djecom ili se zaposliti”, naglasio je.

Osvrnuo se i na uvođenje obveznih covid potvrda te rekao kako će na posao u Sabor ići i testirati se te da je prebolio covid i smatra da je zbog toga sigurniji nego netko tko je primio dvije doze cjepiva.

Upitao se i zašto se gura nešto što smo pred našim vratima, u Sloveniji, vidjeli da ne funkcionira.

“Postoje testovi na slinu koji su pouzdani. Meni nije nikakav problem pljunuti prije odlaska u Sabor jednom tjedno”, zaključio je Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI