RASPUDIĆ IMA VELIKE SUMNJE: ‘DORH nije radio samo s vlašću, puno je tu problematičnih stvari’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Saborski  zastupnik Mosta Nino Raspudić gostovao je u N1 Studiju uživo, gdje je, među ostalim, komentirao saslušanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek i rad Državnog odvjetništva.

Saborsko Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije saslušava danas glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek koja odgovara na pitanja o eventualnom političkom utjecaju na rad Državnog odvjetništva.

“Ovo ispitivanje će potrajati, idem i sam postaviti koje pitanje”, rekao je Nino Raspudić i dodao: “Puno je tu problematičnih stvari. Pitat ću je zašto već nije pokrenula stegovni postupak protiv onih u DORH-u koji su skrivali dokumente od Olafa u slučaju Žalac. Kršili su europsku uredbu jer su bili dužni surađivati s Olafom. Ako nisu vidjeli ništa u istim informacijama koje je imao Olaf, onda su nesposobni. Ako su stvar skrivali da zaštite Žalac, onda trebaju otići jer su pod političkom kontrolom, trećeg nema. Ako ona osobno nije znala ništa o tome, morala je pokrenuti stegovni postupak protiv odgovornih.”

Odgovarajući na pitanje o hajki na DORH i je li oporba preoštra rekao je:

“Presumpcija nevinosti je velika civilizacijska tekovina i svi se trebaju susprezati da olako osuđuju ljude. A DORH ne radi samo s vlašću, nego i sa stranim ambasadama. Mladen Bajić je podnosio raport američkoj ambasadi i pokazivao dokumente, to je izašlo na WikiLeaksu, i nikome ništa. Na čelu DORH-a imamo osobu koja daje prisegu u tajnom društvu. I onda dobivamo čelnicu DORH-a koja je javno u Saboru priznala da je kršila europsku uredbu.”



Saslušanje državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek je u tijeku.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI