RASPUDIĆ BRUTALNO SPUSTIO VLADAJUĆIMA: ‘Koruptivni vuk HDZ-a ne samo da ne mijenja ćud, nego ne mijenja ni dlaku’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborski zastupnik MOST-a Nino Raspudić  pravomoćnu presudu HDZ-u za Fimi mediju nazvao je slučajem bez presedana.

“Problem je što koruptivni vuk HDZ-a ne samo da ne mijenja ćud, nego ne mijenja ni dlaku, o čemu svjedoči natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a i duboko umočena osobe koju guraju mimo zakona i poslovnika”, izjavio je Raspudić u slobodnom saborskom govoru.

Istaknuo je da se u pravomoćnoj presudi HDZ-u, osuđenom da kao zločinačka organizacija treba platiti novčanu kaznu od tri i pol milijuna kuna i vratiti 14,6 milijuna kuna u proračun, ne radi samo o individualnoj odgovornosti jer nije presuđen samo bivši čelnik stranke Ivo Sanader, nego i HDZ.

“Kao što volimo reći da je SDP sljednica Saveza komunista, tako je i HDZ u 2021. ne samo slijednik kriminalne presuđene organizacije, nego ista ta stranka”, ustvrdio je zastupnik i zapitao se što HDZ može učiniti.

Mogu, možda promijeniti ime, kazao je Raspudić.



Naveo je i da je Andrej Plenković, nakon presude, rekao kako se u HDZ učlanio 2011., poručivši da je predsjednik Vlade i HDZ-a time “ukopao sve koji su bili dio HDZ-a u vrijeme obuhvaćeno presudom, a posebno visoke dužnosnike koji su i danas tu: Bačić, Jandroković, Šuica, pa i Ante Sanader”.

“Hoće li se predsjednik HDZ-a ispričati i raspisati izbore – neće, hoće li dati ostavke Bačić, Jandroković i drugi tada viđeni – neće”, kazao je  Nino Raspudić.

Raspudić je istaknuo i kako nije džentlmenski cipelariti onoga tko je pao, ali da on ne govori o ljudima koji su pali, nego o onima koji su vlast i koji ne pokazuju nikakvu svijest o potrebi barem isprike i snošenja političkih posljedica presude, a krajnja bi bila raspisivanje novih izbora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI