HDZ SE NASLAĐUJE: ‘Raspao se Cirkus ‘Oporba’, završio je otužni show. Predstava je gotova, menadžeri su u gubitku, sponzori se mršte…’

Screenshot/N1

S obzirom da je u srijedu u Hrvatskom saboru potvrđen Robert Šveb za novog glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), HDZ je uspio u svom naumu da to bude njihov kandidat.

Oporbeni Most nije želio sudjelovati u glasovanju, pa su njihovi zastupnici napustili Sabornicu.

Podsjetimo, od 132 zastupnika, za Švebovo imenovanje glasovalo ih je 77, dok ih je 55 bilo protiv.

Ruku za Šveba dignulo je i troje zastupnika Kluba SDSS-a, koji je dio saborske većine. Njihov član Milorad Pupovac u utorak je poručio da taj Klub nikome ne može dati bjanko povjerenje.

Protiv Švebova imenovanja još od prošlog tjedna su članovi oporbe koji su tada prekinuli sjednicu i došli za saborsku govornicu.



HDZ je u srijedu na Facebooku napisao da se sad “raspao cirkus”.

“Raspao se Cirkus ‘Oporba’, završio je otužni show.

Oporba je odnijela veličanstvenu pobjedu! – ohrabrivao se pehlivan Nikola Grmoja, zagrljen s bacačicom noževa Marijanom Puljak. Oporba je pokazala svoju nezaustavljivu snagu! – brijao je, po običaju, glavni klaun Nino Raspudić, držeći se za ruku sa žonglerkom Ivanom Kekin. Oporba je tu, nikad složnija! – egzaltirano se nadovezivala akrobatkinja Mrak Taritaš, nježno se zagledavajući u Zlatka Hasanbegovića. Ova će ekipa izdržati do kraja, ništa nas ne može zaustaviti! – proročanski je navještavao trbuhozborac Marin Miletić, uz pokliče odobravanja gutačice vatre Sandre Benčić. Ne zaboravimo ni ekvilibristicu Daliju Orešković.

I eto, raspao se Cirkus ‘Oporba’ i završio sa svojim showom. S nikad većim mnoštvom cirkuskih artista, udružena oporba svih boja & zastava uspjela je skupiti samo 55 glasova protiv novoga glavnog ravnatelja HRT-a – 19 zastupnika manje nego što broj u SaborRH. Toliko o ‘nepobjedivoj’, ‘nikad složnijoj’ oporbi. Predstava je propala, menadžeri su u gubitku, sponzori se mršte…

Ali, ne brinite, cirkusanti će kad-tad opet doći u vaš grad. I opet umišljeno tvrditi da su njihove komične izvedbe ‘The Greatest Show on Earth'”, piše na HDZ-ovoj stranici na Facebooku.

Nakon toga javio se i njihov zastupnik Goran Ivanović.

“Od ‘velebnog’ ujedinjenja oporbe, kako se hvalisao Grmoja, do velebnog raspada oporbe! Današnje glasovanje u SaborRH pokazalo je da trećina oporbenih zastupnika nije željela imati veze s tim cirkusom, da nije htjela sudjelovati u novom debaklu MožeMo(st)-a & posrnulog SDP-a. A zašto bi se i pridružili tim licemjerima? Jer, najglasniji u dijeljenju prodika bio je bračni par Raspudić, upravo oni koji su postali nacionalno poznati u mandatu bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a!”, poručio je Ivanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI