RASIPA SE HSS: Zbog Beljaka još jedna cijela općinska organizacija napušta stranku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U cijelosti objavljujemo još jedno pismo bivših HSS-ovaca koje je u subotu javnosti poslao potpredsjednik Općinskog vijeća Vladislavci i sada već bivši predsjednik HSS-a Vladislavci Josip Žuljević.

“U subotu, 25. siječnja 2020. na radnom sastanku većine članova Općinske organizacije HSS-a Vladislavci donesena je odluka kojom traže od glavnog tajnika HSS-a Željka Lenarta ispisivanje sveukupnog članstva HSS-a općine Vladislavci. Ukupno 32 člana ne žele više biti članovi HSS-a, a razlogu tomu je Krešo Beljak.

Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva su tri zadnje izjave u nizu koje je izrekao Beljak. Iz kojeg razloga i u kojem stanju je to učinio ne zanima nas. Od danas, 25. siječnja 2020. više nismo članovi obitelji HSS-a.

Uzrok takvoj odluci je sveukupna politika koju provodi Beljak i njegovi bliži suradnici, potpredsjednici i ostali članovi Predsjedništva, a koja nanosi izravnu štetu svima nama u Slavoniji i Baranji.

Podsjećamo da smo unazad nekoliko godina konsolidirali stranku na području Općine Vladislavci vratili nadu u HSS, sve do dolaska Beljaka na čelo stranke. Pružili smo mu priliku, međutim ne možemo tolerirati takvo ponašanje koje je javnosti itekako poznato. HSS je demokršćanska stranka koju je Beljak odveo na krajnju ljevicu. Sasvim je jasno gdje je Beljak doveo HSS što je vidljivo i iz jučerašnjeg istraživanja o rejtingu stranaka gdje je HSS pao i ima potporu svega  1.3 % javnosti. Ugled se neprestance urušava, i članovi HSS-a jednostavno ne podržavaju takvu politiku i ne žele biti sudionici  daljnjeg urušavanja stranke i pomagači u uništenju koje Beljak s podrškom nekolicine političkih istomišljenika.



Njegove izjave najoštrije osuđujemo i ne prihvaćamo isprike. Beljak nije i ne želi dati ostavku, a mi ne želimo i ne možemo biti u istoj stranci s takvim čovjekom i takvim ljudima.

Kako on nije ponudio ostavku i otišao to ćemo učiniti mi.

Beljak ubija demokraciju u HSS-u i na hrvatskoj političkoj pozornici, a učinio je sve da

HSS nema veze sa selom i tradicionalnim vrijednostima iako je sav HSS-ov put  prožet idejama konzervativnih političkih vrijednosti poput poput našeg gesla: ‘Vjera u Boga i seljačka sloga’.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI