RAOS JE JOŠ UVIJEK U BOLNICI: Što je u pozadini njegove hospitalizacije?

Photo: Duje Klaric/Cropix/Cropix

Prije nekoliko dana objavili smo o tome kako je književnik i prevoditelj Predrag Raos hospitaliziran. Doznaje se da je njegovo stanje bolje, stabiliziralo se, ali još je vrlo ozbiljno. U splitskom KBC-u Večernji list doznaje kako je doveden u vrlo lošem stanju, s teškom anemijom, kojoj se još ne zna uzrok.

Njegova prisilna hospitalizacija o kojoj je javnost obavijestila pjesnikinja Dorta Jagić, uznemirila je njegove prijatelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost. On je, naime, izjavio da sumnja da mu se cijeli slučaj namješta i to zbog imovine.

“Moguće je da se netko želi dokopati njegove kuće. Predrag Raos je, bez obzira na godine i osamljenički život kojim živi, čovjek britke pameti i ako on to kaže, onda je i meni sumnjivo. Grozan je način kako su ga odveli protiv njegove volje, nosili su ga, ali moram vam reći da se stvarno nešto moralo poduzeti. On živi zatvoren u kući otkako je počela korona, ne izlazi i nikoga ne pušta unutra. Nije lipo reć, ali oko kuće mu je sve puno smeća i smrdi”, ispričali su Hvarani.

Kako ističe Večernji list, ne žele izlaziti u javnost s imenima jer poštuju Predraga Raosa, ali kažu da živi u groznim uvjetima.

“Ljudi koji su mu bliski nudili su mu da će mu naći ženu koja će mu povremeno doći i očistiti kuću, međutim za to nije htio ni čuti. Boji se zaraze. Nikog ne pušta u kuću, čak ni gospođu koja mu podiže mirovinu, kupuje namirnice, plaća račune. Znate, on je genijalac, a genijalci su često ‘na svoju ruku'”, ističu u Hvaru.Njegova bliska prijateljica Sunčica Uhitil čula se s Raosom i potvrdila Večernjem kako je, kada je došao u bolnicu, imao tešku anemiju, zbog čega je primio nekoliko doza krvi. Kaže da je sada dobro.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI