Ramljak nakon sastanka s Rusom: ‘Stav Sberbanka ćemo znati uskoro’

Jurica Galoic/PIXSELL

'O konkretnim iznosima nismo razgovarali, ali smo pri završetku razgovora o kreditiranju za Agrokor da ti razovori idu u dobrom smjeru i da uskoro iznesemo bojke i imena kreditora koji uključuju lokalne i strane banke.', kazao je ramljak

Zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke Maksim Poletaev u ponedjeljak se sastao s spremijerom Plenkovićem i ministricom Dalić. razgovarali su  o mogućem daljnjem financiranju koncerna Agrokor.

“Danas smo imali sastanak s predstavnicima s Sberbanka, konkretno s Maksimom Poletaevim. Mislim da smo imali jedan otvoreni i konkretan sastanak gdje smo mi iznijeli i prezentirali detalje oko restrukturiranja i stanja kompanija i razgovarali o novom modelu financiranja u kojem je ponuđeno i njima da sudjeluju. Njihov stav ćemo saznati uskoro i vidjet ćemo hoće li sudjelovati u tom kreditu. Poštovat ćemo odluku kakvu god bila. Pozivam ih da se pridruže bankama koje će financirati s novom likvidnošću”, rekao je Ramljak, piše N1.

”O konkretnim iznosima nismo razgovarali, ali smo pri završetku razgovora o kreditiranju za Agrokor da ti razovori idu u dobrom smjeru i da uskoro iznesemo bojke i imena kreditora koji uključuju lokalne i strane banke. Mislim da u tom kreditu, ja bih volio da i Sberbank bude u tom klubu, ali to neće spriječiti druge banke da kreditiraju Agrokor”, rekao je.

Ramljak je kazao da na sastanku predstavnici Sberbanka nisu tražili jamstvo države.

”Formalno taj zahtjev nismo nikad dobili. Na takav bi zahtjev bilo teško odgovoriti”, rekao je.



”Normalno je da Sberbank kao najveći kreditor grupanije n iskazuje zabrinutosti. Mislim da nisu imali punu informaciju o tijeku procesa i da su je sad dobili i nadam se da ćemo i taj proces uspješno privesti kraju”, kazao je.

”Njima je ta shema novog kreditiranja s rollupom prihvatljiva, ali još će je analizirati jer ovo je bio prvi  sastanak na kojem se to ponudilo. Pa ćemo vidjeti njihov stav. Zadovoljni su izašli sa sastanka jer su dobili informacije o financijskim pokazateljima pojedinih kompanija. Sezona je u tijeku i taj financijski rezultat će biti sve bolji i bolji. Svim dionicima će biti omogućena shema rollupa u ovom novom financiranju. To zanči da će se za jednu kunu u novom dugu prizanti jedna kuna ili manje starog duga kojeg mogu prenijeti u prvenstvo naplata. Jako veliki interes je drugih banaka tako da interes koji oni nude premašuje iznos koji mi tražimo”, rekao je Ramljak.

Nakon sastanaka u Vladi na kojem je Poletaev zaključio kako će financiranje koncerna ovisiti o ”o razini suradnje”, zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka sastao se s izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom.

Sastanak Poletaeva i Ramljaka počeo je u 14 sati, a iz Agrokora su priopćili kako su izjave za medije predviđene za 14,50 sati,

Facebook Comments

Loading...
DIJELI