Radnici uz Bedea: Na prosvjedu se pojavio i on, slomio se i počeo plakati, uvjeren je da je požar podmetnut

Screenshot/N1

Radnici tvrtke Drava International u petak su organizirali prosvjed zbog teških optužbi na račun izbijanja golemog požara u toj tvrtki.

Oni prosvjeduju jer su ljuti što ih se javno proziva i okrivljuje tvrtku u kojoj rade.

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić ljutit je na rukovodeće osobe tvrtke, ali i institucije koje je više puta pozvao na reakciju “oko problema koji postoji već 20 godina”. Naime, stava je da sva odgovornost leži na vlasniku.

Brane vlasnika tvrtke

“To je naš gazda, to je naša firma. Zvonko Bede brine o nama. Žele nas uništiti, Anušić nas želi uništiti. Da nam nije dobro, ne bismo bili ovdje, on brine za nas. Sve smo izgradili ovdje”, ističu radnici.



Brine ih da će tvrtka ostati zatvorena zbog požara.

Na prosvjed je došao i Bede.

“Očito da se moramo početi braniti jer napadi su neistiniti. Zahvaljujem se radnicima na podršci”, reao je Bede koji se slomio pod teretom cijele situacije i zaplakao.

Kad se smirio istaknuo je da “nije organizirao ovaj skup, niti ga je htio jer ne želi komplikacije”.

Požar je podmetnut?

“Ipak, ova podrška mi puno znači. Hvala im što su došli i što su zahvalni zbog svega što sam napravio za njih i ovu zajednicu. Ovo su očito teški trenuci, za mene i za radnike”, rekao je.

Uvjeren je da je požar podmetnut.

“Nikome nisam ništa zlo napravio, nisam ni njemu. Nikad u životu. Imam pravo podići kaznenu prijavu protiv njega zbog neistina koji je izjavio o meni. To što Stožer radi nije normalno, nije došao ni Inspektorat, nije bilo ni istrage. Ne može netko pričati o 500 tisuća tona plastike. U Dravu nije ušla kila plastike koja nije izvagana i za koju se ne zna. Sve je evidentirano i Inspektorat će to vidjeti”, zaključio je Bede.

 

Vatrogasci o požaru u Osijeku: ‘Ovo je nastalo zbog neodgovornog i nerazumnog ponašanja’

“Svi smo tu zbog jednog čovjeka, Zvonka Bedea. Nitko nas nije nagovorio da ovdje dođemo, mi smo ovdje kao radnici. Ne tjerajte nas iz Slavonije. Ove poruke šaljemo svima. Dajte Slavoniji da radi. Želimo da nam otvore firmu. Ne znamo tko je zapalio požar, zašto i gdje”, govore.

Inače, Drava International broji oko 500 radnika, od kojih je 115 iz Nepala.

Oni su stanovali u skučenim kontejnerima uza sam zid tvrtke, a sada se zbog požara nalaze u jednoj sportskoj dvorani u Osijeku.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI