PUTINU STIGLA OZBILJNA PRIJETNJA NAKON POKOLJA: ‘Putine osvetiti ćemo ti se, Azov je sad cijela Ukrajina’

Foto: Aleksey Nikolskyi/Guliver Images

Najmanje 50 ukrajinskih ratnih zarobljenika ubijeno je u napadu na zatvor u blizini grada Olenivke. Riječ je o pripadnicima pukovnije Azov koji su se borili u Mariupolju, a za ove smrti sada se međusobno optužuju Rusija i Ukrajina.

Vršitelj dužnosti zapovjednika pukovnije Azov obratio se javnosti nakon što su pripadnici postrojbe ubijeni jučer u zatvoru proruskih separatista. Napad je to za koji se međusobno optužuju Rusija i Ukrajina.

Azov je na svom Telegramu objavio izjavu svog v.d. zapovjednika Mikite Nadtočija u kojoj govori o ”masovnom ubojstvu ukrajinskih ratnih zarobljenika u selu Olenivka u privremeno okupiranom teritoriju regije Donjeck”.

Napad u Olenivki smatramo činom javne egzekucije. Rusija ga je počinila jer zna da je nitko neće kazniti. Navikli su na činjenicu da ih nitko ne drži odgovornima, čak ni za otvoreno kršenje zakona, pravila i običaja rata. Zato ćemo se mi, Azov, Ukrajina kao država i cijeli civilizirani svijet boriti za to da Rusija zapamti ovo jednom za svagda – poručio je Nadtoči.

“Već otkrivamo imena egzekutora i organizatora egzekucije ratnih zarobljenika. Već raspolažemo preliminarnim informacijama, ali još uvijek nismo spremni objaviti detalje. Naći ćemo ih gdje god da jesu – u okupiranim dijelovima Ukrajine, u Rusiji ili nekoj trećoj zemlji. Ukrajina će kao država osigurati pošteno suđenje i kaznu” rekao je Nadtoči.



“24 sata su lagali o ukrajinskoj vojsci, a danas su potvrdili svoj zločin objavom vlastite ambasade. Želim podsjetiti Putina, koji je osobno odgovoran za ovaj zločin, da se u kući obješenog ne razgovara o užetu. Putine, bit ćeš kažnjen, zajedno sa svojim šakalima i ambasadama. Sa svim certifikatima i pečatima, presudom Međunarodnog suda – rekao je v.d. zapovjednika Azova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI