PUTIN UPUTIO NOVU PRIJETNJU PREMA ZAPADU: ‘Nemojte to raditi, napast ćemo nove ciljeve ako se to dogodi’

Wikimedia Commons

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je Zapad da će Rusija gađati nove mete ako SAD počne opskrbljivati Ukrajinu projektilima većeg dometa, izvijestila je u nedjelju ruska novinska agencija TASS, prenosi Reuters.

“Ako takve rakete budu isporučene, “udarit ćemo na one ciljeve koje još nismo pogodili”, rekao je Putin u intervjuu za državnu televiziju Rusija 1.

Putin nije označio mete koje Rusija planira gađati ako zapadne zemlje počnu opskrbljivati Ukrajinu projektilima većeg dometa.

Istaknuo je da je “buka” oko isporuke zapadnog oružja Ukrajini osmišljena kako bi se odugovlačio sukob.

Ukrajina traži višecjevne raketne sustave (MLRS) M270 i M142 HIMARS za napad na ruske postrojbe i zalihe ruskog oružja u pozadini snaga.Američki predsjednik Joe Biden najavio je ovoga tjedna plan davanja ukrajini preciznih raketnih sutava HIMARS, nakon što je dobio jamstva od Kijeva da ih ukrajinske snage neće koristiti za gađanje ciljeva u Rusiji.

Iako su ruski dužnosnici upozorili da bi odluka SAD-a da Ukrajinu opskrbi naprednim raketnim sustavima mogla pogoršati sukob, Putin je rekao da time neće doći do temeljnih promjena na bojnom polju.

“Razumijemo da je ova opskrba iz Sjedinjenih Država i nekih drugih zemalja namijenjena nadoknađivanju gubitaka te vojne opreme”, rekao je Putin.

“Ovo nije ništa novo. Time se ništa suštinski ne mijenja”, dodao je Vladimir Putin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI