PUTIN SE PREVIŠE NE ZABRINJAVA! Uz smiješak najavio još žešće napade na Ukrajinu: ‘Naši ciljevi se na mijenjaju’

Foto: Wikimedia Commons

Ruski predsjednik Vladimir Putin sa smiješkom je odbacio munjevitu ukrajinsku protuofenzivu i upozorio da će Rusija snažnije odgovoriti ako njezini vojnici budu pod daljnjim pritiskom. Nakon summita Šangajske organizacije za suradnju u uzbekistanskom gradu Samarkandu Putin je invaziju na Ukrajinu nazvao nužnim korakom za sprječavanje, kako je rekao, zavjere Zapada da slomi Rusiju.

Moskva se ne žuri u Ukrajini i njezini ciljevi se ne mijenjaju, rekao je Putin. “Vlasti u Kijevu objavile su da su pokrenule i da provode aktivnu protuofenzivnu operaciju. Ajmo vidjeti kako će se to razvijati, kako će završiti”, rekao je Putin sa smiješkom.

To je bila njegova prva izjava nakon što su ruske snage pobjegle iz regije Harkiva na sjeveroistoku Ukrajine prije tjedan dana, što je izazvalo neuobičajeno oštre javne kritike ruskih vojnih komentatora.

Najavio jače napade na infrastrukturu

Rusija je uzvratila napadom na ukrajinsku infrastrukturu, uključujući branu i opskrbu električnom energijom, a Putin je upozorio da bi se ti napadi mogli pogoršati. “Ruske oružane snage nedavno su zadale nekoliko osjetljivih udaraca. Pretpostavimo da su oni upozorenje. Ako se situacija nastavi ovako razvijati, onda će odgovor biti ozbiljniji”, rekao je.

Putin je rekao i da Rusija postupno preuzima kontrolu nad novim područjima Ukrajine. “Plan nije podložan prilagodbi”, rekao je ruski predsjednik na pitanje treba li izmijeniti, kako je naziva, “specijalnu vojnu operaciju”.“Glavni stožer jednu stvar smatra važnom, drugu sekundarnom, ali glavna zadaća ostaje nepromijenjena i ona se provodi”, rekao je Putin. “Glavni cilj je oslobađanje cijelog teritorija Donbasa.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI