PUTIN POSLAO NOVU ZASTRAŠUJUĆU PORUKU: ‘Osvetit ćemo se svakom tko se umiješa u sukob’! Oglasio se i Kremlj

Foto: Guliver

Prekid dopreme ruskog plina Bugarskoj i Poljskoj zbog toga što nisu platile u rubljima kao što se zahtijevalo, posljedica je nezapamćenih neprijateljskih čina protiv Rusije, objavio je Kremlj.

 

“Postavljeni uvjeti dio su novog načina plaćanja razrađenog nakon nezapamćenih neprijateljskih akcija na gospodarskom i na financijskom polju” nakon ruske ofenzive u Ukrajini, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Rekao je da je Rusija morala razraditi novi model plaćanja nakon “krađe velikog dijela” ruskih rezerva, smjerajući na zamrzavanje ruskih deviznih rezerva u inozemstvu.

“Ovo nije ucjena”, dodao je Peskov, reagirajući na optužbe predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u tom smislu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je zastrašujuće upozorenje da će sve zemlje koje se pokušaju umiješati u rat s Ukrajinom biti suočene s brzim odgovorom Rusije i rekao da su sve odluke o tome kako će Moskva reagirati u toj situaciji već donesene. “Imamo sve alate za odgovor kojima se nitko ne može pohvaliti. I nećemo se njima hvaliti, koristit ćemo ih ako bude potrebno”, rekao je.



Obraćajući se zastupnicima u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da Zapad želi Rusiju podijeliti na različite dijelove i gura Ukrajinu u sukob s Rusijom. The Guardian piše kako je Putin rekao da su ruska rublja, bankarski sustav, prometni sektor i gospodarstvo u cjelini izdržali sankcije nametnute Moskvi te je obećao odgovor na pokušaje izolacije Rusije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI