PUTIN PONOVNO ŠOKIRAO SVIJET: ‘Zapadne elite svim mogućim sredstvima nastoje održati dominaciju na svjetskoj sceni čime povećavaju opasnost od izbijanja sukoba’

Foto: Guliver Image/Kremlin Pool

Ruski predsjednik Vladimir Putin ponovno je šokirao javnost novom izjavom.

“Zapadne elite svim mogućim sredstvima nastoje održati dominaciju na svjetskoj sceni čime povećavaju opasnost od izbijanja sukoba. Potencijal za izbijanje sukoba u svijetu raste kao izravna posljedica nastojanja zapadnih elita da svim mogućim sredstvima održe svoju političku, financijsku, vojnu te ideološku dominaciju”, rekao je.

Izjavio je to u video poruci upućenoj ministrima obrane zemalja članica Šangajske organizacije za suradnju i skupine bivših sovjetskih zemalja.

“One (elite) svjesno umnažaju kaos i otežavaju međunarodnu situaciju”, istaknuo je Putin u poruci koju je objavio Kremlj.

Optužio je zapad da “eksploatira” Ukrajinu i koristi se ukrajinskim narodom kao topovskim mesom u u sukobu s Rusijom.



Još je jednom ponovio da je ovo što se događa u Ukrajini “specijalna vojna operacija”, a ne rat te je iskritizirao zemlje koje vojno i financijski pomažu Ukrajini.

Kijev, europske zemlje i Washington kažu da Moskva ciničnom agresijom na proeuropsku susjednu zemlju pokušava, pod krinkom zabrinutosti za vlastitu sigurnost, osvojiti velike dijelove Ukrajine i svrgnuti njezina predsjednika Volodimira Zelenskija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI