PUTIN OPET RIGA VATRU PREMA ZAPADU: ‘Spremni su na krvoproliće, stvaraju scenarije za nove sukobe’

Izvor: Guliver

Vladimir Putin optužio je Zapad da je spreman izazvati krvoproliće i “obojene revolucije” u bilo kojoj zemlji.

Ruski predsjednik, koji nije imenovao konkretnu državu niti dao bilo kakve dokaze, razgovarao je putem videolinka s čelnicima obavještajnih službi bivše sovjetske Zajednice neovisnih država.

“Znamo da zapad stvara scenarije za raspirivanje novih sukoba na prostoru ZND-a. Ali već imamo dovoljno (sukoba)”, rekao je Putin.

“Pogledajte samo što se sada događa između Rusije i Ukrajine, što se događa na granicama nekih zemalja ZND-a. Sve su to, naravno, rezultati raspada Sovjetskog Saveza”, nastavio je.

Putin je izjavio da su sukobi u bivšem SSSR-u, uključujući i aktualni između Rusije i Ukrajine, rezultat “raspada Sovjetskog Saveza”.

Ruski predsjednik također je ustvrdio da se kroz “težak proces” formira “pravedniji svjetski poredak”.

“Unipolarna hegemonija se neumitno urušava, to je objektivna stvarnost koju zapad kategorički odbija prihvatiti. I vidimo sve što iz toga proizlazi”, rekao je.

“Držeći se prošlosti i pokušavajući provoditi politiku diktata na svim područjima – od međunarodnih odnosa do gospodarstva, uključujući kulturu i sport – ovaj famozni kolektivni zapad stvara nove probleme i nove krize”, istaknuo je Putin.

Očekuje se da će Putin sutra potpisati dekret kojim se Rusiji pripajaju četiri ukrajinske regije, nakon čega će održati govor na tu temu, prenosi The Guardian.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI