PUTIN OBJAVIO: ‘Da, mi smo pravna nasljednica SSSR-a! Očekujem imovinu drugih republika’

Screenshot

Rusija je postala pravna nasljednica Sovjetskog Saveza i samim tim preuzela na sebe isplatu dugova svih bivših republika SSSR-a u zamjenu za njihovu imovinu u inozemstvu, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

“U preambuli aktualnog Ustava izričito se govori o tisućugodišnjoj povijesti. To je očigledna stvar. Svi su priznali da smo mi pravna nasljednica kada je trebalo platiti i vratiti kredite za sve republike bivšeg Sovjetskog Saveza. Samo za Ukrajinu, čini mi se, platili smo 16 milijardi”, rekao je Putin na sastanku s radnom grupom za pripremu izmjene Ustava, komentirajući prijedlog da se u Ustav unese odredba po kojoj je Rusija nasljednica SSSR-a i Ruskog Carstva.

“Ne treba to bilježiti. Međutim, cijeli svijet je bio sretan kada smo rekli: ‘Da, mi smo pravna nasljednica i zato preuzimamo na sebe sve dugove svih bivših republika SSSR-a u zamjenu za sovjetsku imovinu u inozemstvu’. Mi smo platili kredite za sve, dok nam imovinu u inozemstvu neke republike bivšeg SSSR-a još nisu predale”, dodao je Putin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI