PUTIN O OPERACIJI U UKRAJINI: ‘Vidjet će još Zapad…’

Foto: Yuri Kochetkov/Pool via REUTERS/Guliver

Ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u utorak su imali zajedničku konferenciju za novinare. Putine je tom prilikom izjavio da “specijalna vojna operacija” protječe “ritmično i mirno, uz minimizaciju gubitaka”, prenosi Jutarnji list.

“Kada je riječ o tijeku operacije, čujem pitanja “može li to brže?”. Može. Ali to ovisi o intenzitetu borbene operacije, a intenzitet borbenih djelovanja je, nažalost, povezan s gubicima”, izjavio je Putin.

“Naš je zadatak ostvariti, postići sve ciljeve, kako bi se minimizirali gubici. Radit ćemo ritmično, mirno i po planu koji je prvotno bio predložio Glavni stožer”, istaknuo je Putin.

“Pozorno pratim diskusije koje se odvijaju u našem društvu u inozemstvu. Nište ne trebamo skrivati od javnosti, ali valja objektivno pratiti borbena djelovanja”, izjavio je.

“Zapad ne razumije da poteškoće samo dovode do ujedinjavanja ruskog naroda. Oni su silno htjeli da se sve što se odvija odrazi na unutrašnje političke procese u Rusiji, ali oni uvijek pogrešno procijene, ne shvaćajući da se ruski narod u teškim uvjetima uvijek ujedinjuje. Vidjet će oni još to. A kod njih su problemi, pak, neizbježni”, ustvrdio je Putin priznajući da su sankcije Rusiji ipak stvorile probleme.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI