PUTIN IMAO ISPUNJEN DAN: Nadgledao je vježbu “golemog nuklearnog udara”! Znamo za ukrajinski plan o ‘prljavoj bombi’.

Copyright: Wiktor Dabkowski/Guliver Image

Ruski čelnik Vladimir Putin danas je imao itekako ispunjen dan. Prvo je nadgledao nuklearne vojne vježbe, a zatim je sudjelovao na nekoliko sastanaka. I na njima se pošteno raspričao.



Prema riječima ruskog čelnika Putina , velika koncentracija stranih plaćenika s borbenim iskustvom pretvara se u prijetnju državama ZND-a, piše ruska Pravda.

Putin je pozvao na povećanje suradnje u području borbe protiv terorizma.

“Potrebno je i dalje razvijati suradnju u području protuterorizma. Konkretno, nastaviti razmjenu informacija o osobama koje su umiješane ili osumnjičene za terorističke ili ekstremističke aktivnosti, usredotočiti napore na identificiranje i blokiranje kanala prodora terorista pod paravanom. migracijskih tokova, uključujući “širenje” stranih plaćenika s borbenim iskustvom, što predstavlja ozbiljnu prijetnju”, rekao je Putin.

Glasnogovornik Pentagona, general američkog ratnog zrakoplovstva Pat Ryder, danas je kratko komentirao veliku rusku nuklearnu vježbu, koju je putem videoveze nadgledao ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Amerika je unaprijed obaviještena. Kao što smo već rekli, radi se o rutinskoj vježbi koju Rusija održava svake godine. Što se ove teme tiče, Rusija poštuje svoje obaveze u pogledu kontrole oružja i na vrijeme obavještava o takvim vježbama. To je nešto na što ćemo i dalje paziti”, rekao je Ryder.

Glasnogovornik američkog State Departmenta Ned Price rekao je kako je “važno” da je Rusija obavijestila SAD o vježbama, dodavši da se to dogodilo u trenutku kad je “Rusija uključena u ničim isprovociranu agresiju i neodgovornu nuklearnu retoriku”.

“Te obavijesti osiguravaju da nas ovakve vježbe iznenade i smanjuju rizik pogrešne percepcije”, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI