PUSIĆ ŽESTOKO OPLELA PO HDZ-OVOJ ŽELJANI ZOVKO: ‘Kakva jugoslavenska građanska država, zar misli da smo svi idioti?

Foto: Damir Krajac/Cropix

Vesna Pusić, nekadašnja ministrica vanjskih poslova u Vladi Zorana Milanovića oštro je reagirala na stavove HDZ-ove europarlamentarke i potpredsjednicu Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Željane Zovko.

“Vraćamo se na pitanje svih pitanja koje mi stalno ovdje potenciramo. Taj jedan građanski model države protiv kojeg se mi ovdje borimo i pokušavamo objasniti da je to jugoslavenski princip vladavine većine, da bi došli do Adisa Ahmetovića koji koristi svoju poziciju i uz negodovanje čak i svojih kolega. Bila sam u Bundestagu i razgovarala sam s Mijatovićem iz Zelenih koji je koautor te rezolucije i vidjela sam stvarno da nema prostora za razgovor. Socijalisti i zeleni idu u Bundestag s ovom rezolucijom”, kazala je Zovko komentirajući svoje kolege koji se zalažu za uvođenje građanskog uređenja u Bosni i Hercegovini.

Vrlo brzo eurozastupnici Zovko je stigao odgovor  bivše šefice hrvatske diplomacije Vesne Pusić.

“Kako čovjek isti tren ne umre od sramote kad ovo izgovori? Kakva jugoslavenska građanska država?! Jednostranački politički sustav! Ili je politički nepismena ili misli da su svi idioti. Mi podržavamo BH kao građansku državu s dodatnom zaštitom kolektivnih etničkih prava”, napisala je Pusić na Twitteru.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI