PUPOVAC TRAŽI PODUZIMANJE ADEKVATNIH MJERA: ‘Suočeni smo s praznovjerjem, ljudi nemaju pravo na takav način postupati s koronavirusom’

Nakon govora premijera Andreja Plenkovića o godišnjem izvješću o radu Vlade, u ime Kluba zastupnika SDSS-a govorio je Milorad Pupovac. Na početku je rekao da nije neobično da svi govori počinju s pandemijom.

“Kad je počela pandemija zavladao je strah jer nismo bili spremni ni s maskama, koje neki i danas odbijaju, ni s respiratorima na kojima su neke kolege, a neki su, nažalost, preminuli. No, suočeni smo i s praznovjerjem i plasiraju loše političke poruke čime štete narodu. Kao što nitko nema pravo postupati legalnim ili ilegalnim oružjima ili nekim spolnim bolestima, tako nema pravo postupati ni ovime. Protiv toga se trebaju poduzeti adekvatne mjere. Virus se širi na sve mlađe populacije i ugrožava i njihovo zdravlje, a ne samo najstarijih i najranjivijih. Zato je potrebno poduzimanje adekvatnih mjera”, istaknuo je Pupovac.

Osvrnuo se i na potres te na regionalni razvoj za što je rekao da smo “zemlja s iznimno neuravnoteženim regionalnim razvojem”.

“Taj se razvoj mora unaprijediti. Moramo to osvijestiti kao permanentnu zadaću svih nas i na tome se mjeri istinski patriotizam u regionalnom razvoju”, naglasio je Pupovac.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI