PUPOVAC STIŽE U KNIN!? Danas je konačno otkrio što on i Plenković spremaju: Čeka ih teška odluka

Goran Mehkek/Cropix

SDSS-ov Milorad Pupovac komentirao je jutros prije ulaska u zgradu Vlade akualna pitanja, poput proslave Oluje, interesa SDSS-a u Vladi. Kada je u pitanju dolazak SDSS-a u Knin na proslavu Oluje, Pupovac kaže kako se dolazak razmatra, ali isto tako govori se i o tome da predstavnici vlade dođu u Grubore, prenosi N1. Na taj način bi se prema njemu odala počast svim žrtvama.

Upitan što će biti predmet interesa SDSS-a u Vladi, Pupovac je kazao da su tu mnoge stvari.

“Politika ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, obrazovanje, poravosuđe, uprava. To su teme koje pripadaju portfelju potpredsjednika Miloševića, a to su teme koje su od interesa za nas i druge nacionlane manjine. Naročito ćemo se posvetiti obnovi infrastrukture i razvoja i unapređenja privrednih aktivnosti u područjima koja su ratom zahvaćena”, rekao je Pupovac.

O odlasku u Knin kaže kako je važna tema mir i da moramo početi graditi kulturu mira.

“Važna tema je mir. Važna je tema da počemo graditi kulturu mira. Važna tema su žrtve i stradanja. Da imamo osjećaja za poštivanje uzajamnih žrtava, a one politike koje treba osuditi da osudimo, ali da ih ne nastavljamo u današnjem vremenu”, kaže Pupovac.Na pitanje bi li se poslala poruka mira kad bi otišao u Knin, odgovara: “Poruku mira treba graditi. Mi smo to prestali nakon 2011. godine. Kad smo je zadnji put čuli od generala Gotovine nakon što je oslobođen”.

“Samo ću reći, ova Vlada ima osobitu odgovornost. Između ostaloga da što je moguće više ratno nasilje ostavi iza sebe i da gradi kulturu mira i da gradi budućnost i zemlju koja će živjeti u miru i bez poruka koje će na bilo koje načine remetiti mir i mirnodopske odnose s našim susjedima”, dodao je.

Kazao je kako razgovaraju o svemu što odlazak u Knin znači za njih i svemu što to može donijeti.

“Kao što sam rekao prije nekoliko dana, razgovaramo o svemu što to može značiti za nas i o svemu što to može donijeti. Ako procijenimo da će to donijeti ono što smatramo da bi trebalo donijeti, donijet ćemo odluku koja će ići u pravcu najboljeg rješenja. Ako ne procijenimo da je to moguće u današnjim okolnostima, nitko se neće trošiti za nešto što nema jamstvo i garanciju da će uspjeti”, pojašnjava.

Rekao je kako nema uvjetovanja da predstavnici Vlade dođu u Grubore, već postoje samo razgovori. “Postoji samo svijest o tome da se sve žrtve i sva stradanja trebaju poštivati”, kazao je zaključno Pupovac.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI