Pupovac smatra kako su Josipović i Milanović srušeni ratnom retorikom

screenshot

Čelnik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac bio je prozvan zbog svog oštrog govora o sve učestalijim napadima na Srbe u Hrvatskoj, koji je izrekao u Saboru.

“Bilo je u posljednje vrijeme serija nasilnih incidenata, a prava je reakcija izostala. I u Saboru se također mogu čuti poruke mržnje prema pripadnicima romske i srpske manjina, kao i prema različitim političkim protivnicima, kakvih dugo nije bilo u hrvatskom parlamentu”, rekao je Pupovac za Novi list.

“Takvo je stanje i u medijima, na društvenim mrežama, na stadionima, koncertima, po fasadama zgrada… Ali, nema adekvatne artikulacije te činjenice i onda je trebalo eksplicitno reći o čemu se tu radi, a Sabor je svakako mjesto za to”.

Takvih napada nije bilo ranije, kaže Pupovac, i kaže kako je “sve započelo napadima na Vladu Zorana Milanovića kao nenarodnu i nasilnim demonstracijama u Vukovaru protiv ćirilice”.

“Već u mandatu njegove Vlade započet je projekt obnove rata, usmjeren na rušenje i Milanovića i Ive Josipovića. Njih su dvojica rušeni ratnom retorikom i militarističkim sredstvima. S tom vrstom programa i politike na vlast je došao HDZ Tomislava Karamarka, došla je drukčija Hrvatska. Ideju takve Hrvatske nije imao ni Tuđman, pogotovo ne Mesić, Račan, Sanader, Josipović i Milanović. Svi su oni imali ideju Hrvatske kao svjetovne, pluralne države, u kojoj vlada mir. Od 2013. Hrvatsku se želi graditi na platformi političkog katoličanstva”, kaže Pupovac.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI