Pupovac se obrušio na hrvatsku desnicu

screenshot

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nositelj stranačke liste za EU izbore Milorad Pupovac još je jednom uzburkao javnost, a smatra da osobito trebaju biti zabrinute susjedne zemlje i svi koji vjeruju u demokraciju.

Poručio je u nedjelju kako je zadovoljan kampanjom i rezultatima na EU izborima te upozorio kako jačanje krajnje desnice, koja stvara neravnotežu, treba zabrinuti ostale političke opcije.

Pupovac je ustvrdio kako je činjenica da se dobar dio biračkoga tijela priklonio krajnjoj desnici što je stvorilo neravnotežu na političkoj sceni zbog koje se trebaju zabrinuti svi. Trebaju se zabrinuti svi nad tim procesom koji se događa u našoj politici, od centra do lijevog centra, rekao je.



“Iako taj proces nije drastičan kao u drugim, nama susjednim zemljama, sasvim sigurno nije ohrabrujući, no nije ni takav da ne bi trebao biti razlog za zabrinutost svih onih koji smatraju da je politička ravnoteža neophodna za funkcioniranje demokracije“, poručio je.

Dodao je kako je SDSS, koji je po izlaznim anketama dobio 1,66 posto glasova, postigao vidljivost koju nije imao, kao i političke ciljeve koje do sada nije uspijevao postići.

Također je rekao da su ojačali biračko tijelo unatoč odlasku ljudi i smrtnosti.

Ocijenio je kako su u oko 95 posto biračkih mjesta rezultati za SDSS bili bolji nego su bili prije pet godina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI