PUPOVAC OSUDIO NASILJE NAVIJAČA I SUKOB S POLICIJOM: ‘Kod nas postoji neka vrsta tolerancije prema nasilju u raznim oblicima’

Screenshot/N1

Sukob navijača Torcide i policije komentirao je i šef SDSS-a Milorad Pupovac.

“Razlike ne bi smjele završavati ovakvom vrstom izgreda i ovakvom vrstom opasnih sukoba policije i navijača. Blokiranje cesta, dolaženje do situacije da se mora koristiti vatreno oružje je sasvim sigurno nešto što se mora izbjeći. Ovo bi morala biti poruka za sve u Hrvatskoj, za navijače da treba poštivati predstavnike zakona, za predstavnike zakona da pozovu sve one, prvenstveno klubove i one koji klubove podržavaju financijskim sredstvima, da rade s navijačima da se stvara drugačija kultura nego što ovog trenutka imamo”, rekao je Pupovac, objavio je N1.

Na upit o tome dobivaju li huligani preblage kazne za izgrede, odgovorio je da “kod nas postoji neka vrsta tolerancije prema nasilju u raznim oblicima”.

“Postoji tolerancija prema govoru mržnje, postoji tolerancija prema porukama koje mogu poticati na nasilje i nerijetko postoji nedovoljna spremnost da se sankcionira nasilje na adekvatan način”, naglasio je Pupovac.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI