PUPOVAC NIJE DOBRODOŠAO U ŠKABRNJU: Načelnik tvrdi kako situacija ‘nije sazrela’

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Osim obljetnice pada Vukovara, svake se godine 18.studenoga u Škabrnji komemorira pokolj 43 hrvatska civila, koji su 1991. počinili pripadnici JNA-a i srpski pobunjenici. No, premda se godinama govori o dolasku šefa SDSS-a Milorada Pupovca u Škabrnju, to se ni ove godine neće dogoditi.

Ranijih godina, dok je na čelu Škabrnje bio HDZ-ov načelnik Pupovcu su stizale jasne poruke da on u tu općinu nije dobro došao, a iako Škabrnjom danas upravlja neovisni Ivan Škara stav o Pupovcu nije se promijenio, što zapravo i nije neko iznenađenje jer je uostalom i načelnik Škara bivši član vladajuće stranke koji je vrlo jasno otkrio kako ne bi htio da predsjednik SDSS-a 18. studenog nazoči komemoraciji.

”Ne mogu ja ništa nikome zabraniti, ali znam da u Škabrnji situacija još nije sazrela da bi ljudi primili Milorada Pupovca. Nemaju naši mještani ništa protiv bilo koga, ali protiv Pupovca zaista jesu. Ja sam mlad čovjek, imam 30 godina i stvarno nisam opterećen ratom, ali, osluškujući građane jednostavno zaključujem da još nije vrijeme. Pupovčev dolazak bio bi ipak preosjetljiv. Da je netko drugi predsjednik SDSS-a, vjerojatno se u vezi s tim ne bi dizala tolika buka, ali Pupovac je tu iz našeg kraja i stoga poseban problem”, otkrio je Škara u razgovoru za Novi list tvrdeći da je jedan od preduvjeta za Pupovčev prijem njegova politička trasnformacija.

Inače je Škara nasljednik HDZ-ova načelnika Nediljka Bubnjara koji je lani Pupovcu jasno dao do znanja da nema što tražiti u Škabrnji, piše Dnevno.hr.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI