PUPOVAC NEUMJESNO ISMIJAVA DESNICU: Je li se ovime do kraja ogolio?

screenshot

Kako provocirati naciju i biti u središtu pažnje?

Odgovore na ta pitanja možda ponajbolje u Hrvatskoj zna čelni čovjek SDSS-a Milorad Pupovac, koji se u kampanji za nadolazeće parlamentarne izbore nametnuo spotovima u kojima se pojavljuje kao glavni lik.

Notorni Milorad Pupovac, upravo tako glas koji se čuje u SDSS-ovom spotu naziva šefa te stranke, nakon čega počinje sprdnja sa svime čime Pupovca kritičari posljednjih godina etiketiraju. Spot je popraćen satirom i ironijom, a Pupovca se u njemu kroz to prikazuje kao krivca za sve loše što se događa u Hrvatskoj, što sugerira i naziv spota ‘Pupi je kriv za sve’.

Pripovijedač u spotu objašnjava kako je Pupovac osnivač yugozomboidnog pokreta, ali i stari suradnik Udbe koji je odgovoran za iseljavanje Hrvata iz Hrvatske i BiH. U spotu se o Pupovcu progovara kao o enotbiznismenu povezanom s Bilom Gatesom s koji mu je prodao ideju za 5G i luipiranje koja će uslijediti po otkriću cijepiva protiv korone.

I dok se tako Pupovac igra sarkazmom, sarkastičan dio Hrvata pita se nije li ovime šef SDSS-a i sam priznao dobar dio onoga što mu se godinama spočitava. Šalu na stranu, niz komunikacijskih stručnjaka drži da je SDSS i u ovoj kampanji odradio dobar posao, provodeći upečatljivu kampanju nalik onoj s europskih izbora, kada su cijelu državu oblijepili plakatima na ćirilici, na kojima je stajalo ‘kako je biti Srbin u Hrvatskoj’.No, dok stručnjaci komplimentiraju Pupovčev sarkazam, valja podsjetiti da Pupovca prije svega u Hrvatskoj nitko ne krivi za sve, niti ga itko za sve napada. Proziva ga se u javnom prostoru zbog izazivanja podijela u društvu. ”Napada’ ga se zato što mu nerijetko promaknu skandalozne poruke iz Srbije, a osim toga, i dio njegovih kolega s manjinskih listi napada ga radi toga što nije previše učinio za predstavnike manjine koju godinama zastupa. No da je zato podosta učinio za samoga sebe, od kuda uostalom i proizlazi njegova etiketa etnobiznismena, koju mu gle čuda nije niti prikeljio nitko s desnice već bivši predsjednik Ivo Josipović s kojim je jedno vrijeme ratovao.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI