PUPOVAC IZVRIJEĐAO BRAČNI PAR RASPUDIĆ: ‘Neki su se sretno udali, a neki su se i sretno prodali pa sada pametuju’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Milorad Pupovac koji je sa svojih troje zastupnika Kluba SDSS-a te ostatkom vladajuće većine omogućio izbor Roberta Šveba za ravnatelja HRT-a, unatoč tome što je tu odluku prvo dovodio u pitanje, objasnio je svoju “uvjetnu podršku”.

“Znači da, ako ne prije, onda prilikom podnošenje izvještaja o programu i financijama, ćemo vrednovati ono što smatramo da je važno i neophodno da se na HRT-u napravi”, govori.

“Prvo, da strukture koje nitko nije birao, a godinama upravljaju HRT-om na loš način, da se promijene. Drugo, da se HRT modernizira i ima dobar program. Zato imaju sredstva, zato država izdvaja i građana plaćaju. Dakle, uvjetna podrška uz nadzor ne samo jednog kluba u Saboru”, govori Pupovac.

“To tko će se još pojaviti u tim rasprava, ostavit ćemo tim krugovima i zastupnicima da kažu. nije moje da govorim u bilo čije ime, moje je da govorim u ime SDSS-a jer nam je stalo do javnog servisa”, govori Pupovac.

Na pitanje o tome je li nešto “ušićario”, odgovara:



“Kako bi rekao jedan od članova klana Raspudić: jeste sigurni da je ešićar hrvatska riječ”, kaže Pupovac.

“Neki su se sretno udali, a neki su se i sretno prodali pa sada pametuju u Saboru nakon što su od HRT-a primali debele honorare godinama, promovirali se za buduću političku afirmaciju i aktivaciju, pa onda u pregovorima s različitim strankama ispregovarali ono što im je bilo najlukrativnije, da zajedno dođu u Sabor, da im se ložnica iz kuće preseli u sabornicu. To je, boga mi, popriličan šićar”, govori Pupovac.

Podsjetimo, ruku za Švebov izbor u Saboru je dignulo i troje zastupnika Kluba SDSS-a koji je dio saborske većine, a čiji je Milorad Pupovac dan prije poručio da taj Klub nikome ne može dati bjanko povjerenje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI