Pupovac ima nove zahtjeve: Milošević nije dovoljan! Nećete vjerovati što traže

Goran Mehkek/Cropix

Ako ste kojim slučajem pomislili da su zahtjevi SDSS-a namireni time što je njihov Boris Milošević postao potpredsjednik Vlade, tada ste u gadnoj zabludi.

Podižući politiku ljudskih prava i nacionalnih manjina na razinu potpredsjednika premijer Andrej Plenković namjeravao je namiriti apetite svojih ključnih koalicijskih partnera iz manjinskih redova, no od toga po svemu sudeći nema ništa.

”To što oni traže je nevjerojatno, Milorad Pupovac već je iznio niz zahtjeva Plenkoviću, oni nisu zadovoljni samo pozicijom potpredsjednika, očekuju da njihovi kadrovi postanu državni tajnici, i pomoićnici u ministarstvima, on spominje i druge dužnosničke razine u raznim resorima i tvrdi da su te dužnosti važne za stanovništvo koje zastupaju.

Ne znam tko će sve te zahtjeva moći ispuniti, a mi smo sa suradnjom već počeli, i Plenkovićevi najbliži suradnici su izvan sebe zbog svih ustupaka na kojima ovi inzistiraju”, prepričava naš sugovornik iz Vlade te napominje da se SDSS pretvara u najzahtjevnijeg partnera u povijesti. ”Milošević dobiva vlastiti ured u kojega će uvesti i razne stručnjake koji će mu kao pomagati kao potpredsjedniku za društvena pitanja, ne treba ni naglašavati da će ti pomoćnici biti iz SDSS-a. Što se tiče njegovih ovlasti on ne krije da je zainteresiran za koordinaciju manjinskim politikama u ministarstvu uprave, obrazovanja, i zdravstva. Tu će vjerojatno i gurati svoje kadrove na razne pozicije, Plenković je već najavio četiri središnja državna ureda tu je za SDSS važan Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI