PULJKOVA OBEĆANJA SPLIĆANIMA: ‘Za dvije godine Split će imati najreprezentativniju plažu u Hrvatskoj’

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Bivši splitski gradonačelnik Ivica Puljak u srijedu je sa zamjenicima Antonijom Kuzmanićem i Bojanom Ivoševićem govorio o tome što se sve napravilo u proteklih deset mjeseci za uređenje Žnjana. Ujedno je najavio dovršetak projekta za dvije godine, pretpostavljajući da će ponovno doći na vlast, piše Dalmatinski portal.

Rekao je da je to “najveći projekt u Splitu koji je na ponos cijelom gradu i koji se radi prvenstveno zbog građana, zato će biti dobar i za goste”.

“Izvršili smo primopredaju projekta jer je Grad Split bio u posjedu dokumenata, ispravljene su razne nepravilnosti i zaostaci, usklađen je s drugim projektima koji se dotiču njega. Riješene su sve zapreke da se pristupi građevinskom dijelu i riješene su mnoge stvari u dogovoru s ministarstvima”, rekao je Puljak.

Dodao je kako je projekt sada u fazi u kojoj se rade dinamički planovi, a uskoro će se i predati zahtjevi za šest građevinskih dozvola, za šest faza.

Radovi bi trebali započeti u rujnu na cesti Ivana Pavla II.



Do kraja godine bi trebali krenuti radovi i na ostalom dijelu, naravno, nakon raspisivanja natječaja za izvođača.

Najavio je kako su za sljedeću sezonu napravili prvu fazu projekta, plaže, šetnicu i biciklističke staze i sve drugo predviđeno. Ostatak projekta bi bio gotov za ljetnu sezonu 2024. godine.

Puljak je naglasio kako uređenje Žnjana ide po planu.

“Sve smo napravili da se cijeli projekt završi za dvije godine i da Split dobije najljepšu i najreprezentativniju plažu u Hrvatskoj na ponos građanima”, zaključio je Puljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI