Puljak tvrdo uzvratila Čačiću: Drago mi je da nas netko poput njega smatra ‘neozbiljnima’

Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, na opasku da je riječ o „simpatičnoj stranci, ali ne ozbiljno“, uzvratila je da joj je drago da ih ljudi poput Čačića smatraju neozbiljnima, jer će se „iznenaditi“ u Saboru, te mu je još i tvrdo uzvratila.

Na pitanje postoji li šansa da mala koalicija Pametnog, SSIP i Fokusa da podršku izvjesnoj budućoj HDZ-voj vladi, ona je rekla: “Ne, nikako.“

“Mi ćemo biti snažna oporba u Saboru. Tu smo da kritiziramo, odnosno da kontroliramo svaki potez vlasti. Ne samo da kritiziramo, nego da i nudimo rješenja koja su dio našeg predizbornog programa“, kazala je.

Voditelj N1 je pretpostavio da ih Andrej Plenković (još) nije zvao.

“Točno. Nije zvao, a vjerujem da gospodin Plenković nas ne treba zvati, pa nas niti ne zove“, odgovorila je Puljak.



Koalicija SSIP, Pametno i Fokus na izborima je osvojila tri mjesta u Saboru, i to SSIP u 1. izbornoj jedinici, Fokus u 7., a Pametno u 10., odnosno Dario Zurovec, Dalija Orešković i Marijana Puljak.

Radimir Čačić je, međutim, komentirao da je riječ o „simpatičnim“ strankama, da su svi super, ali da „to nisu ozbiljne stranke“.

“Meni je drago da nas netko poput Čačića smatra ‘neozbiljnima’, jer će se iznenaditi našim ozbiljnim djelovanjem u Saboru. Nismo ušli u Sabor, nismo uopće ušli u politiku, da bismo bili nečiji žetončići. Nismo uložili ovoliki trud da bismo nekome bili simpatični ili zabavni“, komentirala je Puljak komentar Čačića.

Rekla je da njih neće nitko naći na kavama dok traju saborske sjednice.

“Niti nam je bila potrebna potpora ijedne od dvije velike stranke da bismo ušli u Sabor“, poentirala je.

Rekla je da im je dugoročni cilj da ujedine svoje tri stranke u jednu opciju, a na primjedbu da je riječ o ideološki različitim ljudima, jer je od blago lijevog centra, preko centra do konzervativnosti Ivice Relkovića, Puljak je odgovorila da je riječ o „ljudima s kvalitetama koji su pokazali da se zalažu za zajedničke vrijednosti“.

Na kraju je proširila svoju konstataciju o nepodržavanju većine Andreja Plenkovića:

“S ovim podatkom da budući mandatar ima 76 ruku za sastavljanje vlade, on ima većinu za sve reforme koje želi. Ako u tom smislu bude nekih pametnih prijedloga, podržat ćemo u interesu svih građana. Ali ne da u nama traži presudne ruke. Nećemo podržati vladu, nećemo podržati vlast.“

Facebook Comments

Loading...
DIJELI