PULJAK POZVAO SVE ‘HRABRE’ ČLANOVE HDZ-a DA DAJU OSTAVKE: ‘To su kukavice i puno puta su rekli nešto što nisu napravili’

Foto: Screenshot N1

Splitski gradonačelnik u ostavci Ivica Puljak dao je izjavu novinarima nakon sastanka vijećnika. Rekao je da su na sastanak vijećnika pozvali sve klube, ali se klubovi HGS-a i HDZ-a nisu odazvali, objavio je N1.

“Sljedeći tjedan održat će se sjednica Gradskog vijeća. Prijedlog je da se održe izbori i za gradonačelnika i gradsko vijeće i za kotarsko vijeće i da sve bude isti dan 26. lipnja. Nakon tog vijeća vijećnici Gradskog vijeća podnijet će ostavke. Gradsko vijeće ima 31 zastupnika. dovoljno ih je 16 za raspuštanje Gradskoj vijeća. Pozivam hrabre članove HDZ-a koji su zazivali izbore da daju ostavke”, naglasio je Puljak.

Dodao je kako će i on i njegov zamjenik Bojan Ivošević podnijeti ostavke do kraja tjedna. Njegov drugi zamjenik Kuzmanić urudžbirat će ostavku zato što “HDZ-u ne vjeruju”.

“Znamo koliko Plenkovićeva Vlada želi vlast u Splitu”, rekao je i ponovno pozvao “hrabre članove HDZ-a da podnesu svoje ostavke”.

Naglasio je kako im “neće dozvoliti da to naprave bez izbora”.Pojasnio je da, kada ostavke odnesu gradski vijećnici, one odmah postanu aktivne i stranke moraju urudžbirati odluku da neće dati zamjene. Ponovio je da HDZ-u ne vjeruju i ne žele im ostaviti Grad bez izbora.

Puljak je rekao kako će “Kuzmanić podnijeti ostavku kada to učine i HDZ-ovi vijećnici”.

“Građani će na izborima reći jesu li za red ili za nered, budućnost ili prošlost i žele li smjer koji smo zavrtali – bez korupcije i klijentelizma. HDZ će pronaći bilo što da ne raspuste Gradsko vijeće. To su kukavice i puno puta su rekli nešto što nisu napravili”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI