PULJAK PORUČIO SDP-u DA POLITIKA NIJE REALITY SHOW! ‘Ako žele neka se raspuste, opet bih pobijedio na izborima’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon jučerašnje maratonske i burne sjednice splitskog Gradskog vijeća čini se da je vladajuća koalicija i podrška gradonačelniku Ivici Puljku poprilično uzdrmana. SDP je čini okrenuo leđa Puljku a problem je nastao zbog izbora u Nadzorni odbor gradskih tvrtki.

“Bilo je neobično i trajalo predugo”, rekao je Ivica Puljak komentirajući sjednicu splitskog Gradskog vijeća.

“Bilo je puno političkog prepucavanja. Ne mislim sljedeće četiri godine biti žrtva političkog prepucavanja. Građani su nas izabrali da završimo eru Keruma i HDZ-a, propadanja Splita i neću dopustiti da budemo taoci u Gradskom vijeću i pozivam vijećnike da prekinemo s propadanjem Splita i uvedemo Split u novu fazu. U nekim situacijama ću to napraviti sam. Jučer je na početku sjednice SDP spriječio da smijenimo kadrove Keruma i HDZ-a iz nadzornih odbora i upravnih vijeća. Račan je rekao da može ‘izgubiti vlast, ali obraz neću izgubiti’, ja neću izgubiti obraz i neću pristati na trgovinu firmama”, dodao je Puljak za N1.

Ideju SDP-a da se ubuduće snimaju sastanci, Puljak naziva potpuno neozbiljnom.

“Mislim da su to neozbiljne ideje. Ne treba raditi cirkus, ovo nije reality show, politika je ozbiljna stvar. A ne da se bavimo muralima, to je bila zadnja točka jučer – koji mural nacrtati na Gripama.”



Pitanje je što će biti i s proračunom, iako je planiran katastrofalno Puljak je uvjeren da će ‘preživjeti’.

“Čeka nas rebalans proračuna, a proračun je planiran katastrofalno, napuhan u prihodima s realnim rashodima. Umjesto da se pozabavimo time, a to znači da za mnoge planirane projekte neće biti novaca.”

Istaknuo je i da je KK Split velik problem, no Grad će stati iza kluba, poručio je Puljak.

“Ako se proračun ne usvoji, ide se na nove izbore po zakonu. Ako vijećnici misle da treba na nove izbore, neka se sami raspuste. Ako ne misle sudjelovati u razvoju grada, neka se sami raspuste i idemo u izbore. Pobijedio bih opet”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI