PULJAK POD PALJBOM STANKOVIĆA! Opet je morao braniti Ivoševića: ‘Rečenica koju je izgovorio bila je glupa, a ne prijetnja ne želim ga se odreći’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što su gradonačelnik Ivica Puljak i dogradonačelnik Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Splićani se pripremaju za izbore. I dok se nagađa tko će u novu utrku za gradonačelnika, gradonačelnik na odlasku, koji će se na izvanrednim izborima ponovno kandidirati.

O tome je u emisiji Nedjeljom u 2 govorio Ivica Puljak.

Na pitanje čime ga je zadužio, odgovara:

“Nije on zadužio mene, on je zadužio građane Splita. To je jedan momak koji ima 32 godine, on je informatički stručnjak, ljudi njegovog godišta se odsele u Irsku, a on je ostao u Hrvatskoj, ostao je u Splitu. Ostao je boriti se za pravdu, protiv kriminala, protiv klijentelizma, korupcije. To je čovjek jako velike energije. Čovjek koji je uz tu veliku energiju napravio i neke velike greške”, kazao je Puljak.

Te greške koje je napravio nisu toliko velike da bi ga se on odrekao ili da bi ga se Splićani odrekli, poručuje Puljak.“To je jedan od razloga. A dublji razlog zašto idemo na izbore je zbog činjenice da, kada smo došli na vlast u Splitu započeli smo dekonstrukciju onoga što je HDZ ostavio i gradu Splitu i hrvatskoj državi u zadnjih 30 godina”.

Na pitanje zašto ga nije zamolio da mu bude savjetnik, i tako izbjegao izbore, kaže:

“To bi bila stara politika. To su predlagali Kerum i HDZ i naši bivši partneri. Oni su predlagali ovako: smijenite Bojana Ivoševića, a onda ga zaposlite kao savjetnika. Ja nisam takav niti čovjek niti političar. Ako je dobar za savjetnika, onda je dobar i kao zamjenik gradonačelnika. To bi tek bila ona politika protiv koje se mi borimo. Ja sam mogao i druge stvari raditi, mogao sam većinu u Gradskom vijeću sklopiti u kavanama, konobama, kupujući žetončiće itd, a to nisam radio. Niti to želim raditi. Većinu u Gradskom vijeću će izabrati građani na izborima” poručio je Puljak.

“Ta rečenica, koliko god ona bila nezgodna, koliko god ona bila glupa, nije prijetnja” – smatra Puljak.

Drugi segment optužnice je, nastavlja, ono za što su se novinarke osjećale ugroženima, a one su se osjećale ugroženima po pitnaju toga da Grad više neće surađivati s njima i da neće imati posla, dodao je.

“To nije točno. Grad Split je uvijek surađivao s novinarima i uvijek će surađivati. Niti jedan upit Slobodne Dalmacije nije ostao neodgovoren i neće ostati neodgovoren dokle god sam ja gradonačelnik”, ističe Ivica Puljak.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI