PULJAK OPTUŽIO PLENKOVIĆA ZA STAGNIRANJE PROJEKTA: ‘Treba prihvatiti poraz i prestati blokirati razvoj Splita’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak komentirao je političke aktualnosti i zbivanja u gradu Splitu.

“Imali smo sjednicu Gradskog vijeća i na sjednici koja se pretvarala u cirkus, mi smo predložili oporbi da se raspusti Gradskog vijeće. Sad smo manjinska uprava u Gradu Splitu, ali nas to nije pokolebalo da i dalje radimo”, govori.

Ističe kako nisu željeli imati stranačke ljude:

“Mi nismo željeli imati stranačke ljude. Nema vaših i naših. Mi smo svim građanima htjeli pružiti priliku. Mi smo napravili 150 imenovanja u raznim vijećima i više od 90 posto ljudi nisu članovi niti jedne stranke, a ostali su iz svih stranaka. Gradske tvrtke i gradska uprava nije stranački plijen. To moraju biti profesionalci. To je jedini način da svi građani Splita imaju iste šanse.”

Na upit što je napravio u svojih 100 dana na čelu grada odgovara:



“Uveli smo red u Grad Split i pokazali da nitko u ovom gradu tko radi nelegalno to ne može raditi. Napravili smo projekte za izgradnju vrtića i škola. Napravili smo projekte za izgradnju školskih dvorana. Jako smo se puno bavili razvojem raznih projekata i završavanje projekata koje smo naslijedili iz proteklih vlasti”, rekao je Puljak te dodao kako se 30 godina stagancije ne može ispraviti u nekoliko mjeseci.

S novim prijedlogom proračuna će uskoro izaći pred javnost.

“Moramo neki novac uštediti kako bismo vratili dugove. Održavanje cesta i nogostupa pati zbog toga što nisu vraćeni neki dugovi. Slijedi nam štednja u određenim segmentima. Mi ćemo neke od vrtića i školskih dvorana financirati kroz europske fondove”, ističe.

Komentirajući koncesiju na Žnanju, Puljak za probleme krivi Vladu.

“Ministar Butković je u nekoliko navrata rekao da je što se njih tiče sve spremno i to je poslano Plenkoviću i Vladi da to stavi na Vladu. Ja ovim putem pozivam premijera Plenkovića da riješi taj problem koncesije, da napokon odluči tko će dobiti koncesiju, da se taj problem zaista može realizirati” rekao je Puljak za N1.

Upozorio je i na sporu realizaciju projekta.

“Mislim da Plenković u ovom trenutku treba prestati blokirati razvoj Grada Splita i da se treba maknuti od jeftine politike. Treba shvatiti da su oni izgubili ove izbore, treba to pregrmiti na neki način i zaista ne smije više kočiti ovaj grad. Mislim da je sad problem u njemu osobno”, rekao je.

Direktno proziva Plenkovića da odluči jer je, kako kaže, odluka na njemu.

“To i njegovi ministri kažu da je to kod njega i na njemu i ja ga pozivam da on odluči i da riješi taj problem koncesije i da dodijeli koncesiju onome kome misli da trebaju i da ne blokira Grad Split”, poručio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI