PULJAK O ODLASKU ĐIKIĆA IZ HRVATSKE: Danas je jedan od najtužnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti

Davor Javorovic/PIXSELL

''Plenković je upravo protjerao prof. Đikića, jednog od najboljih hrvatskih znanstvenika. Predlažem Plenkoviću da se vrati u Brisel, ali da ovaj put povede i predsjednicu i Božu Petrova, i svu pripadajuću ekipu. Sve ih mijenjam za prof. Đikića", napisao je Puljak na Facebooku.

Mnogobrojne reakcije u javnosti izazvala je najava znanstvenika Ivana Đikića kako će uskoro napustiti Hrvatsku.

Iz stranke Pametno priopćili su kako je Hrvatska na sigurnom putu u srednji vijek.

“Hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa prof. dr. sc. Ivan Đikić je, razočaran odnosom premijera RH i najodgovornijih osoba u sustavu znanosti (rektora Sveučilišta u Splitu i predsjednika Rektorskog zbora – prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića) danas objavio svoj odlazak iz hrvatske znanosti. Doista, umjesto da su sankcionirali eklatantan nemoral i akademsko nepoštenje ministra Barišića, iza kojega se već više desetljeća vuku afere, premijer i prof. Šimunović su “pilom naopako” svoga pajdaša pokušali zaštiti ne osporavajući argumente o njegovoj očitoj krivici, nego prizemnim napadima na one koji ukazuju na pogubnost prešućivanja plagiranja i krađe za znanost te za ugled i društvene vrijednosti u Hrvatskoj.

Pametno u potpunosti podržava i dijeli stavove i postupke prof. dr. sc. Đikića i nada se da će država Hrvatska i hrvatska znanost i dalje imati čast računati na njegovu pomoć. Istovremeno, Pametno poziva još jednom premijera da žurno razriješi g. Barišića prije nego što to bude prisiljen učiniti kada Sveučilište u Augsburgu preispita meritornost Barišićeve doktorske disertacije”, stoji u priopćenju stranke Pametno.

O tome se oglasio i Ivica Puljak, jedno od viđenijih lica spomenute stranke.“Danas je jedan od najtužnijih dana u novijoj povijesti Hrvatske. Plenković je upravo protjerao prof. Đikića, jednog od najboljih hrvatskih znanstvenika. Predlažem Plenkoviću da se vrati u Brisel, ali da ovaj put povede i predsjednicu i Božu Petrova, i svu pripadajuću ekipu. Sve ih mijenjam za prof. Đikića”, napisao je Puljak na Facebooku.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI