PULJAK NA VERBALNOM UDARU HDZ-OVACA! ‘Od uglednog znanstvenika došao je do neuglednog gradonačelnika lažljivca’

Foto: Facebook/Ante Sanader

Saborski zastupnik, predsjednik županijskog HDZ-a Ante Sanader koji ujedno i obnaša dužnost političkog tajnika HDZ-a osvrnuo se na na izjave splitskog gradonačelnika Ivice Puljka koji je optužio premijera Andreja Plenkovića za namjerno “blokiranje razvoja grada Splita”.

Podsjetimo, zbog dugotrajnog procesa dodjele koncesije na Žnjanu, Puljak je optužio Plenkovića za namjerno odugovlaćenje kao osvetu za loš rezultat na izborima.

Osim što ga je prozvao da laže, Sanader je Puljku naveo i niz projekata koje Vlada radi u gradu splitu, prilikom čega je uglavnom citirao priopćenje Ministarstva prometa.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Puljak – zašto lažeš?Splitski gradonačelnik čini sve suprotno od onoga što je najavio. Prije svega, kako će biti transparentan i štititi interese grada i gradskih ustanova. Umjesto toga do sada smo imali brojne afere gospodina Puljka te svađe, koje su rezultirale potpunim neredom u gradskoj upravi. Osim nesnalaženja u upravljanju gradom, Puljak je sada kako bi opravdao svoju nesposobnost počeo i lagati.

Naime, danas u razgovoru za N1 televiziju tvrdi kako Vlada, odnosno sam predsjednik Vlade Andrej Plenković, koči razvoj grada Splita kroz navodno odugovlačenje s donošenjem odluke za koncesiju na pomorskom dobru u uvali Žnjan. Navedena tvrdnja je u potpunosti neutemeljena i netočna budući da je sam postupak davanja navedene koncesije prošao kroz redovan postupak, kao i bilo koja odluka koja je u proceduri donošenja na Vladi Republike Hrvatske. U ovom trenutku traje proces prikupljanja mišljenja od nadležnih državnih tijela a sve kako bi se uskoro donijela navedena Odluka. Dakle, nema govora o kočenju ili oduživanju s odlukom kako gradonačelnik Puljak tvrdi.

Nadalje, u prilog tome da Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem radi sve upravo kako bi se Grad Split čim više razvio, u nastavku navodimo samo najvažnije započete projekte u prometnom sektoru za vrijeme mandata ove Vlade. Riječ je o projektima poput novog ulaza u Split – čvor Vučevica na A1 – tunel Kozjak – čvor na DC8 – trajektna luka Split, projekta izgradnje nove pristupne i izlazne ceste iz trajektne luke Split – “interventni izlaz iz luke“, nove multimodalne platforme splitske aglomeracije Solin – Stobreč – Dugi Rat – Omiš, rampe na ulici Zbora narodne garde, daljnjim koracima u provedbi projekta „Uvođenje inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području Grada Splita“. Također tu su projekti u realizaciji poput rekonstrukcije i dogradnje Obale kneza Domagoja u Gradskoj luci Split vrijedan 42,6 milijuna kuna, nabava novih autobusa za javni prijevoz te mnogih drugi.

Tijekom posljednje tri godine na svim ovim projektima je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kao nadležno tijelo, uz tvrtke iz resora, intenzivno surađivalo sa splitsko-dalmatinskom županijom te s Gradom Splitom a sve kako bi se čim prije pokrenuli navedeni projekti. Rezultati toga počinju biti vidljivi budući da su nedavno otvoreni radovi na projektu izgradnje rampe na raskrižju Ulice Zbora narodne garde i Ulice Domovinskog rata. Pokretanje ovog ali i ostalih gradilišta na području Splita označava ujedno i pokretanje velikog investicijskog ciklusa u grad Split i okolicu, a što će u konačnici osigurati smanjenje gužvi, veću sigurnost i bolju povezanost. To je ujedno i jedan od strateških ciljeva ove Vlade o čemu i govore svi pokrenuti projekti.

Puljak dezavuira sve što Vlada Andreja Plenkovića čini za razvoj grada Splita, a građani konačno vide kako je Puljak u kratkom roku, prešao put od uglednog znanstvenika do neuglednog gradonačelnika lažljivca”, stoji u objavi.

Na Puljakovu izjavu reagirao je i čelnik HDZ-ove splitske gradske organizacije Vice Mihanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI